ANO ar klusuma brīdi godinās mirušo Ziemeļkorejas diktatoru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO Ģenerālā asambleja ceturtdien ievēros klusuma brīdi, godinot mirušo Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čeniru, taču, kā uzsvēris Ģenerālās asamblejas prezidents, ceremonijai būs tikai "protokola" raksturs.

Klusuma brīdi pieprasījusi Ziemeļkorejas delegācija ANO, žurnālistiem paskaidroja Ģenerālās asamblejas prezidents Nasirs Abdulazizs an Nasers.

Viņš piebilda, ka "atbilstoši Ģenerālās asamblejas procedūrai un pamatojoties uz precedentu un protokolu" plkst.15 (plkst.22 pēc Latvijas laika) tiks noturēts minūti ilgs klusuma brīdis.

Nasers pavēstīja, ka viņš šajā sakarā izteiksies, taču citu runu nebūs.

Kā ziņots, Kims Čenirs mira sestdien 69 gadu vecumā. Par viņa nāvi oficiāli tika paziņots pirmdien, un viņa bēres notiks 28.decembrī.

Ziemeļkorejas varasiestādes valsts iedzīvotājiem liek apliecināt cieņu nelaiķa līderim trīs reizes dienā, turklāt sēru rituāli kļuvuši par pārbaudījumu iedzīvotāju lojalitātei pret komunistu dinastiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu