Saab North America centīsies izvairīties no bankrota

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Saab

Bankrotējušās Zviedrijas autobūves kompānijas "Saab Automobile" Ziemeļamerikas struktūrvienība centīsies izvairīties no bankrotēšanas, lai nesenajiem automašīnu pircējiem nodrošinātu garantijas un atbalstītu tirgotājus, kuriem vēl ir neizpārdoti automobiļi, trešdien paziņoja uzņēmuma amatpersonas.

"Saab Cars North America" prezidents Tims Kolbeks telefona intervijā norādīja, ka struktūrvienība noalgojusi konsultantus, lai izvairītos no kreditoru piespiešanas tiesā iesniegt pieteikumu bankrota aizsardzībai un censtos noskaidrot, ko iespējams panākt ar atlikušajiem aktīviem.

"Mēs ceram izvairīties no bankrota pieteikuma iesniegšanas," sacīja Kolbeks.

Konsultanti "McTevia & Associates" noskaidros un organizēs pret "Saab Cars North America" vērstās prasības un izstrādās objektīvu veidu, kā ar tām rīkoties, pavēstīja Kolbeks.

Viņš arī pauda cerību, ka uzņēmums spēs atjaunot to automašīnu pircēju garantijas, kas "Saab" modeļus iegādājās pirms 2010.gada, kad autoražotājs joprojām piederēja ASV autobūves gigantam "General Motors" (GM).

Kolbeks sacīja, ka "Saab Cars North America" pārņēmuši zvani un ziņas no "Saab" īpašniekiem, kas ir izmisumā par kompānijas bankrotu.

Kā ziņots, "Saab Automobile" pirmdien tiesā iesniedza bankrota pieteikumu, tādējādi izbeidzot divus gadus ilgušos pūliņus glābt vēsturisko autoražotāju.

Tikmēr GM apstiprinājis, ka speciālā rezervē atvēlējis 100 miljonus dolāru, lai nokārtotu prasības, kas varētu rasties saistībā ar "Saab" bankrotu.

Šī rezerve galvenokārt tiks izmantota, lai izmaksātu kompensāciju tiem piegādātājiem, kuri izgatavojuši detaļas 2012.gada "Saab 94-X" modelim, kuru bija plānots ražot Meksikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu