Detroitā debitēs "zaļākais" Grand Cherokee

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar vārdiem "zaļākais Grand Cherokee" šajā gadījumā ir domāta nevis viszaļākā krāsa, bet gan nekaitīgums videi, proti, Detroitas auto šovā paredzēts prezentēt Jeep apvidnieku ar elektropiedziņu.

Jāatzīmē gan, ka elektriskā apvidnieka izstrādātājs ir nevis Chrysler koncerns, kurā ietilpst Jeep, bet gan kompānija Amp Electric Vehicles. Tā šo auto plāno izmantot, lai demonstrētu sevis izstrādāto automobiļu elektrifikācijas tehnoloģiju, ko perspektīvā varētu izmantot sērijveida modeļu pārbūvēšanai. Šova automobiļa tehniskā specifikācija netiek precizēta, vēsta Motor.ru.

"Sākam ar teicamu auto, pievienojam Amp Electric Vehicles elektriskās tehnoloģijas un iegūstam elektromobili, kurš piedāvā visu, ko vēlas redzēt ikviena apvidnieka saimnieks, - vienmērīgu un spēcīgu paātrināšanos, kaitīgo izmešu līmeni nulles apmērā, kā arī 160 kilometru gaitas rezervi," norāda Amp Electric Vehicles vadītājs Džims Teilors.

Gaidāms, ka pārbūvētā formā Jeep Grand Cherokee maksās ap 56 tūkstošiem ASV dolāru jeb divas reizes vairāk nekā pats lētākais bāzes modelis Savienotajās Valstīs. Cenu daļēji varētu attaisnot kompānijas pieredze dažādu auto elektrificēšanā. Starp automobiļiem, kas iepriekš jau apgādāti ar elektromotoru, minēti Saturn Sky, Mercedes-Benz ML 350 un Chevrolet Equinox.

Jeep vadītājs Maiks Menlijs iepriekš izteicies, ka modeļu klāstā, visticamāk, tiks iekļauts apvidnieks ar elektropiedziņu. Tas būšot Wrangler, kura debija notikšot nākamgad.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu