Stokholmas tiesa patur spēkā Asanža aizturēšanas orderi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Stokholmas tiesa trešdien nolēmusi paturēt spēkā tīmekļa vietnes «WikiLeaks» dibinātāja Džūljena Asanža Eiropas aizturēšanas orderi, kas izdots uz aizdomu pamata par izvarošanu.

«Tiesa uzskata, ka Džūljens Asanžs joprojām tiek turēts aizdomās par izvarošanu (..) un joprojām pastāv risks, ka viņš varētu nozust vai izvairīties no tiesas,» tiesa pamatoja savu lēmumu.

Asanža advokāti februārī bija lūguši tiesu atcelt Asanža aizturēšanas orderi.

Asanža advokāti pieprasīja viņam brīvu iespēju pamest Ekvadoras vēstniecību Londonā pēc tam, kad ANO Darba grupa patvaļīgas aizturēšanas jautājumos pieņēma atzinumu, kurā teikts, ka Asanžam jābūt iespējai pamest vēstniecības teritoriju.

44 gadus vecais Austrālijas pilsonis Asanžs, kurš kopš 2012.gada jūlija uzturas Ekvadoras vēstniecībā Londonā, ir atteicies doties uz Zviedriju, lai runātu ar izmeklētājiem par iespējamām apsūdzībām. Asanžs šo lēmumu pamatojis ar bažām, ka Zviedrija viņu izdos ASV, kur viņu varētu tiesāt par simtiem tūkstošu slepenu ASV diplomātiskās un militārās sarakstes dokumentu publiskošanu 2010.gadā.

Ekvadora ir piešķīrusi Asanžam politisko patvērumu.

Saskaņā ar Zviedrijas likumiem apsūdzības personai var izvirzīt tikai pēc nopratināšanas, tāpēc Asanžam joprojām ir aizdomās turētā statuss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu