Rēķini par dzīvokļu apkuri rīdziniekiem novembrī būs par 40%-47% lielāki nekā pirms gada (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīdziniekiem, norēķinoties par šā gada novembrī patērēto siltumenerģiju apkurei, būs jāmaksā vidēji par 40%-47% vairāk nekā pirms gada, informēja AS "Rīgas siltums" Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Izrakstīto rēķinu par patērēto siltumenerģiju analīze liecina, ka par apkuri šā gada novembrī vidēji būs jāmaksā no 75 līdz 93 santīmiem par kvadrātmetru, bet pērn novembrī bija jāmaksā 51 līdz 63 santīmi par kvadrātmetru.

Iedzīvotājiem rēķinus ietekmē katras mājas siltumtehniskie rādītāji - mājas, jumta, bēniņu, pagrabtelpu siltinājums, logu un durvju stāvoklis, kā arī moderno individuālo siltummezglu pēc apsaimniekotāju pieprasījuma ieregulētais režīms, skaidroja Rence.

Apkures izmaksas ir zemākas līdz pat 50% mājās, kurās veikti energotaupīšanas pasākumi.

Vidējais siltumenerģijas patēriņš 2008.gada novembrī ir bijis mazāks par 10% nekā pirms gada. Tas saistīts ar mēneša vidējās āra gaisa temperatūras atšķirību. Šogad novembrī vidējā āra gaisa temperatūra bija plus 3,6 grādi, bet 2007.gadā tie bija plus 0,8 grādi.

Kā ziņots, novembrī norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju piemērots tarifs 44,89 lati par megavatstundu (Ls/MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Siltumenerģijas tarifs noteikts, pamatojoties uz akciju sabiedrības "Latvijas gāze" 7.novembrī publicēto paziņojumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" par dabasgāzes tirdzniecības gala tarifiem novembrī.

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmumam "Rīgas siltuma" siltumenerģijas tarifi var gan samazināties, gan palielināties, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai.

AS "Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantoti dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 876 kilometri, no kuriem 72% atrodas "Rīgas siltuma" īpašumā.

Biznesa ideju žurnāla "Kapitāls", "IBS Prudentia" un Rīgas Fondu biržas 2008.gada pētījumā "101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums" "Rīgas siltums" ar uzņēmuma vērtību 52,66 miljoni latu ierindojas 39.vietā, bet 2007.gada pētījumā "Rīgas siltums" ar uzņēmuma vērtību 40,89 miljoni latu ierindojās 55.vietā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu