Iespējama toksiska piesārņojuma dēļ Īrija atsauc visus cūkgaļas produktus (28)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iespējamā dioksīnu piesārņojuma dēļ Īrijas valdība sestdienas vakarā atsauca visus cūkgaļas produktus, kas ražoti pēc 1.septembra.

Drošuma robežu pārsniedzošais dioksīnu līmenis tika atklāts sestdien gaļas un lopbarības paraugos vairākās fermās, paziņoja Īrijas Pārtikas drošības pārvalde (PDP).

Atsaukums attiecas uz visiem produktiem, kas ražoti pēc 1.septembra. PDP ieteica patērētājiem "kā piesardzības pasākumu pašlaik nelietot Īrijas cūkgaļas produktus un bekonu".

Kaut arī pārvalde uzskata, ka īsā lietošanas laika dēļ vēl nav nodarīts nekāds kaitējums, Īrijas premjerministrs Braiens Kouens rīko apspriedes krīzes situācijas novērtēšanai.

Šis gadījums var negatīvi ietekmēt Īrijas lauksaimniecību, jo cūkkopība ir viens no tās lielākajiem sektoriem, kas dod aptuveni 400 miljonu eiro (281,1 miljons latu) peļņu gadā.

Liela daudzuma dioksīnu uzņemšana var bojāt aknas un nieres un vājināt imūnsistēmu, kā arī pastāv aizdomas, ka tie var izraisīt dažas vēža formas.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu