Jaunais Mini Cooper kabriolets - mazliet spēcīgāks un krietni ekonomiskāks (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Detroitas auto šovā nākamā gada janvārī notiks jaunā Mini Cooper kabrioleta pasaules pirmizrāde.

No priekšgājēja auto atšķiras visai maz; tam ir tikai jauns priekšējais bampers ar citādākas formas gaisa savācējiem, dziļāk iebūvēti pretmiglas lukturi, jauna dizaina radiatora režģis, kā arī atsvaidzināts aizmugurējo lukturu dizains. Arī salonā izmaiņu nav daudz, taču šeit tagad parādījies jauns mērinstruments, kurš parāda, cik daudz laika kopumā pavadīts, braucot ar nolaistu jumtu.

Mīkstais auduma jumts aiz aizmugurējā sēdekļa ielokās 15 sekundēs, turklāt jumta atvēršanas un aizvēršanas operāciju var veikt neapstājoties, ja vien auto braukšanas ātrums nepārsniedz 30 kilometrus stundā. Tiesa gan, mūsdienās tas vairs nav nekāds ievērības cienīgs jaunums. Var vienīgi atzīmēt, ka Mini Cooper auduma jumtam ir atbīdāma virsējā daļa, ko var atvērt, arī braucot ar 120 kilometriem stundā. Bagāžnieka ietilpības rādītāji, salīdzinot ar iepriekšējo Mini Cooper Convertible, faktiski nav mainījušies - 125 litri ar atvērtu jumtu, 170 litri ar paceltu jumtu un 660 litri ar paceltu jumtu un nolocītu aizmugurējā sēdekļa atzveltni. Tāpat var atzīmēt, ka drošības nolūkā aiz aizmugurējā sēdekļa galvas balstiem atrodas divi tērauda pārloki, kas apgāšanās draudu gadījumā izšaujas 150 milisekunžu īsā laika sprīdī.

Mini Cooper kabrioletam paredzēts 1,6 litru atmosfēriskais četru cilindru benzīna dzinējs ar 120 zirgspēkiem un 160 Nm. Cooper paātrinājums līdz 100 km/h ir 9,8 sekundes, bet maksimālais ātrums - 198 km/h.

Lielākas jaudas un veiktspējas rādītāju meklētājiem jāizvēlas Cooper S Convertible. Šāds auto apgādāts ar 1,6 litru turbo motoru, kurš attīsta 175 zirgspēkus un 240 Nm, ko overboost režīmā īslaicīgi var paaugstināt līdz 260 Nm. Cooper S paātrinājums līdz simtam ir 7,4 sekundes, savukārt maksimālais ātrums sasniedz 222 kilometrus stundā.

Lai arī abi modeļi ir par 5 zirgspēkiem spēcīgāki nekā priekšgājēji, degvielas patēriņa samazinājums ir diezgan būtisks - pateicoties uzstādītai dzinēja automātiskas izslēgšanas un ieslēgšanas sistēmai, kā arī bremžu enerģijas reģenerācijas sistēmai un optimālā pārnesumu pārslēgšanas brīža indikatoram, degvielas patēriņš abos auto samazināts par līdz pat 23 procentiem. Rezultātā Mini Cooper kabriolets vidēji patērē 5,7 litrus, savukārt Cooper S - 6,4 litrus uz 100 kilometriem.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu