Amerikāņu "dinozaurs" - Dodge Durango (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Citādāk kā par dinozauru amerikāņu apvidus automobili Dodge Durango nosaukt ir grūti - auto ir liels, divas ar pusi tonnas smags, un tā motors ir paliekas no treknajiem gadiem, kad par degvielas patēriņu un vides saudzēšanu vēl tik daudz nedomāja.

Runājot par patēriņu, šķiet, ka auto ir gatavs apēst visu, ne tikai to, kas atrodams degvielas tvertnē. Piemēram, braucot dinamiskajā Biķernieku trasē, Durango vidējais patēriņš ir tuvu 60 litriem uz 100 kilometriem. Uz šosejas, pie 90 kilometriem stundā un izmantojot kruīza kontroli, auto ēd piecas reizes mazāk, bet tāpat daudz - 10,5 litrus.

Ekonomiskuma un efektivitātes trūkumu kompensē komforts. Automobilim ir amerikāņiem netipiski labi plašā salona apdares materiāli, bet balstiekārtas (tā ir tāda pati kā Jeep Grand Cherokee) regulējums labi piestāv Latvijas apstākļiem - auto līgani šūpojas pa bedrainajiem ceļiem un tā lielo masu pat nevar manīt.

Vairāk par pašu auto, kā arī par to, cik šāds dinozaurs maksā, - zemāk pievienotajā video.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu