ES iekšlietu ministri diskutēs par jaunākajām norisēm migrācijas jomā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) šodien piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmē, kurā diskutēs par jaunākajām norisēm migrācijas jomā un vīzu liberalizāciju ar vairākām valstīm, aģentūra LETA noskaidroja Iekšlietu ministrijā.

Padomes sanāksmē ministri tiks informēti par līdz šim panākto progresu Eiropas robežu apsardzes jautājumā.

Sanāksmē plānota viedokļu apmaiņa par 18.marta ES un Turcijas paziņojuma īstenošanu, kā arī par citām jaunākajām norisēm migrācijas jomā.

Tāpat sanāksmē plānota viedokļu apmaiņa par vīzu liberalizācijas jautājumiem attiecībā uz Ukrainu, Gruziju, Kosovu, Turciju, kā arī par bezvīzu režīma apturēšanas mehānisma stiprināšanu.

Ņemot vērā vīzas prasības atcelšanu Gruzijas, Ukrainas, Kosovas un Turcijas pilsoņiem, vairākas dalībvalstis ir uzsvērušas nepieciešamību stiprināt mehānismu bezvīzu režīma apturēšanai gadījumā, ja pieaug nelegālās imigrācijas plūsmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu