Arhibīskaps Vanags: Šī brīža situācijā tautai jābūt vienotai (301)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šī brīža situācijā Latvijas tautai jābūt vienotai un jāspēj būt vienlīdzīgai, šorīt Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadskārtai veltītajā ekumēniskajā dievkalpojumā Rīgas Domā sacīja Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas (LELB) arhibīskaps Jānis Vanags.

Kā norādīja Vanags, senākos laikos zirga pajūgā bija trīs klases, kurās brauca cilvēki, bet brīdī, kad ceļš bija pārāk smags un gāja kalnā, tad pirmās klases braucēji palika ratos, otrās klases pasažieriem bija ceļš jāmēro kājām, bet zemākās klases braucēji stūma ratus kalnā.

Tautai šajā grūtajā laikā ir jāvienojas un visiem jābūt vienā klasē, kas palīdz ratiem tikt kalnā, nevis dalās tādos, kas sēž ratos un tādos, kas iet ar kājām un noraugās notiekošajā no malas, atzīmēja Vanags.

"Labākais, ko varam dāvināt šajā Latvijas 90.gadadienā, ir cilvēks, kurš ir pacietīgāks, mīlošāks, smaidīgāks un laimīgāks, dāvāt Latvijai sevi pašu, kurš staro un sniedz šo staru citiem," sprediķa laikā sacīja Vanags.

Ceremonijā piedalījās Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri, Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC), bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks (LPP/LC), citi ministri, Saeimas deputāti un pašvaldības pārstāvji.

Valsts prezidents Zatlers savā lūgšanā lūdza svētīt un pasargāt katru Latvijas ģimeni, katru Latvijas dēlu un meitu, dot katram no mums ticību un pārliecību par saviem spēkiem un pašapziņu par piederību šai valstij. Valsts prezidents arī lūdza par laimīgu, brīvu un drošu Latvijas nākotni.

Ekumēnisko ceremoniju vadīja tradicionālo konfesiju vadītāji, sprediķi teica Vanags. Svinīgajā dievkalpojumā tika pirmatskaņoti arī trīs komponistu - Riharda Dubras, Ērika Ešenvalda un Imanta Mežaraupa - sakrālās mūzikas skaņdarbi, kā arī tika iesvētīts Latvijas Ordeņu brālības karogs.

Kā ziņots, šodien visu dienu Rīgā turpināsies svinīgi pasākumi par godu Latvijas Republikas 90 gadu jubilejai.

Latvijas Republika tika proklamēta 1918.gada 18.novembrī plkst.16 Otrajā pilsētas teātrī, tagadējā Latvijas Nacionālajā teātrī.

Komentāri (301)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu