Rīgā aizdedzies klubs "La Rocca" papildināta (840)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šorīt Rīgā, Brīvības ielā 96 ap plkst.8.12 aizdedzies klubs "La Rocca", informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka palīdze Inga Vetere. Ēka deg ar atklātu liesmu. No kluba ēkas un blakus esošās mājas evakuēti cilvēki. Klubā apmeklētāji nav bijuši, bet evakuēti tā darbinieki. Ugunsgrēks bijušajā Rīgas Operetes teātra ēkā sācies ļoti strauji.

Inga Vetere informēja, ka šis ir paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Notikuma vietā ieradušās 15 ugunsdzēsēju automašīnas, starp kurām ir gan autocisternas, gan pacēlāji un autokāpnes.

Notikuma vietā ieradusies arī policija, kas palīdz evakuēt cilvēkus no blakus esošās mājas.

Šodien intervijā Latvijas Radio ugunsdzēsēju pārstāve Inga Vetere informēja, ēka tiek dzēsta gan no Tērbatas, gan no Brīvības ielas puses. Notikuma vietā ir blīva apbūve un ugunsdzēsējiem ir problēmas ar piekļūšanu ugunsgrēkam.

TVNet lasītāja foto
TVNet lasītāja foto
TVNet lasītāja foto
TVNet lasītāja foto
TVNet lasītāja foto
TVNet lasītāja foto

VUGD pārstāve pastāstīja, ka iebrukusi viena no ēkas sienām, taču pagaidām nav informācijas, ka ugunsgrēkā varētu būt cietuši cilvēki.

Kāds no kluba darbiniekiem, kurš ugunsgrēkam sākoties atradies ēkā, pastāstīja, ka ugunsgrēks bijušajā Rīgas Operetes teātra ēkā, kurā iekārtots naktsklubs "La Rocca", sācies ļoti strauji.

Pēc viņa stāstītā liesmas izplatījušās ļoti strauji un sākotnēji tās bijušas pat trīs metrus augstas. Ēkā tajā laikā atradušies aptuveni 50 darbinieki un iespējams bijis arī kāds apmeklētājs. Taču cilvēki evakuēti no telpām.

Pēc aculiecinieka teiktā, visticamāk ēka ir pilnībā izdegusi. Starp kluba darbiniekiem esot izskanējušas visdažādākās versijas par notikušo. Viena no tām, ka ugunsgrēks, iespējams, sācies no tualetes.

Kluba darbinieki esot apbēdināti un sašutuši, ka šāda nelaime notikusi pirms svētkiem.

TVNet lasītāja foto
TVNet lasītāja foto
TVNet lasītāja foto
TVNet lasītāja foto
TVNet lasītāja foto
TVNet lasītāja foto
TVNet lasītāja foto

Ugunsgrēka vietā paceļas milzīgs dūmu stabs, kas redzams plašā apkārtnē. Notikuma vietā pulcējas daudz cilvēku, gan no tuvējām mājām, gan garāmgājēji. Patlaban liesmas jau ir izdevies lokalizēt, taču gruzdēšanas process gan ēkas iekšienē, gan uz jumta turpinās.

Telpās ir augsta temperatūra, tādēļ ir apgrūtināta ugunsdzēsēju iekļūšana ēkas iekšienē, kā arī ēkas jumts ir klāts biezā slānī un tā augšējo daļu veido metāls, tādēļ arī tā dzēšana ir apgrūtināta.

Pēc Veteres teiktā, ugunsgrēka likvidēšanai nepieciešams vēl kāds laiks, un dūmu mākonis virs Rīgas vēl kādu laiku būšot redzams. Cilvēki ugunsgrēkā nav cietuši.

Pašlaik ugunsdzēsējiem notikuma vietā tiek vestas pusdienas, lai viņi varētu atgūt spēkus un turpināt ugunsgrēka likvidēšanu.

Komentāri (840)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu