Spriedīs par sadarbību, veicinot ārzemju latviešu atgriešanos Latvijā (19)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien plkst.14 restorāna "Mauricius" banketu zālē Publiskās un privātās partnerības asociācija rīkos forumu par tēmu "Publiskā un privātā sadarbība kvalificēta darbaspēka atgriešanai no ārzemēm", informēja Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātā.

Forumā piedalīsies īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns (LPP/LC) un sekretariāta vadītājs Juris Asars, bet ārvalstīs dzīvojošos tautiešus pārstāvēs organizācijas "Latviešu kopība Vācijā" priekšsēdētājs Andris Zemītis un organizācijas biedrs Jānis Vilciņš, kā arī Berlīnes Latviešu centra pārstāve Petra Hiršberga.

Sekretariāts ir sagatavojis un iesniedzis Ministru kabinetam informatīvu ziņojumu par nepieciešamo rīcību, lai veicinātu darba meklējumos izbraukušo iedzīvotāju atgriešanos Latvijā. Uz tā pamata sekretariāts iecerējis noslēgt nodoma protokolus ar latviešu biedrībām dažādās valstīs par savstarpēju sadarbību.

Šādi sekretariāts cer uzturēt latvisko piederību ārvalstīs dzīvojošo tautiešu vidū un, iesaistot Latvijas darba devējus, īstenot pasākumus, lai veicinātu darba meklējumos izbraukušo tautiešu atgriešanos Latvijā, informējot tos par darba iespējām Latvijā un sniedzot citu atbalstu.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu