Šolcs vizītē Latvijā aplicis karmīnsarkanu kaklasaiti (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vācijas kanclers Olafs Šolcs pirmdien ieradies vizītē Rīgā, kur tiekas ar visu trīs Baltijas valstu premjerministrēm. Šim notikumam par godu Šolcs bija uzvilcis karmīnsarkanu kaklasaiti, kas atgādina Latvijas karoga krāsu.

Augstākās amatpersonas nereti izvēlas tērpus, kas nodod kādu vēstījumu. Oficiālās vizītēs viesi mēdz ģērbties uzņemošās valsts karoga krāsās, tādējādi uzsverot pozitīvās attiecības šo valstu starpā, izrādot cieņu vai tamlīdzīgi. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šolcs turklāt tīši vai netīši bija pieskaņojies Latvijas premjerministrei Evikai Siliņai, kura bija tērpusies karmīnsarkanā kostīmā.

Foto: TVNET

Par tērpa izvēli bija padomājusi arī Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa, apģērbā izvēloties sarkano krāsu.

Pirmdien Rīgā notiek Ministru prezidentes Evikas Siliņas tikšanās ar Vācijas kancleru Olafu Šolcu, Igaunijas premjerministri Kaju Kallasu un Lietuvas premjerministri Ingrīdu Šimonīti.

Valdību vadītāji plāno apspriest drošības un aizsardzības jautājumus, Eiropas Savienības darba kārtības aktuālos jautājumus, atbalstu Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju, kā arī ekonomisko sadarbību un reģionālo projektu attīstību enerģētikas un transporta jomās.

Pēc tikšanās notiks Vācijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valdību vadītāju kopīgā preses konference, kam varēs sekot portālā TVNET.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu