"Reportieri bez robežām" mājaslapā ievieto "WikiLeaks" kopiju (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskā žurnālistu organizācija "Reportieri bez robežām" ("Reporters sans frontieres") ir ievietojusi savā interneta lapā vietnes "WikiLeaks" kopiju jeb "spoguļattēlu".

"Tā ir zīme par atbalstu "WikiLeaks" tiesībām netraucēti publiskot informāciju. Mēs aizstāvam brīvu informācijas izplatību internetā un tiesības uz avotu aizsardzību, bez kuriem nevar eksistēt pētnieciskā žurnālistika," organizācija paziņoja savā interneta lapā.

Paziņojumā teikts, ka represijas pret "WikiLeaks" ir uzbrukumi Eiropas Cilvēktiesību tiesai, kura aizstāv vārda brīvību. "Reportieri bez robežām" atgādināja Eiropas Cilvēktiesību tiesas lēmumu, ka "WikiLeaks" darbība atbilst sabiedrības interesēm un realizē tiesības saņemt informāciju.

"Reportieri bez robežām" uzsvēra, ka "WikiLeaks" "spoguļattēls" šīs organizācijas lapā izveidots "WikiLeaks" un plašsaziņas līdzekļu sadarbības ietvaros. "Šī sadarbība pastāvīgi tiks pārskatīta, ņemot vērā "WikiLeaks" darbību un materiālus, kurus šī vietne prezentēs nākotnē," piebilda starptautiskā žurnālistu organizācija.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu