Tautas partijas 9.kongresā Slakteris atkāpjas no priekšsēdētāja amata (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Dailes teātrī notiekošajā Tautas partijas (TP) kongresā uzrunājot klātesošos TP priekšsēdētājs, aizsardzības ministrs Atis Slakteris atkāpās no partijas vadītāja amata un par jauno kandidātu šim amatam izvirzīja Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti.

Slakteris savā uzrunā partijas biedriem sacīja, ka TP turpinās strādās, lai gan pēdējā pieredze rāda, ka joprojām partiju netaisnīgi kritizē, provocē un apvaino. Slakteris sacīja, ka nākamajos gados ir jāstrādā pie darba spēka motivēšanas palikt Latvijā, inflācijas iegrožošanas un savu pārstāvju kapacitātes palielināšanu Eiropas Savienības (ES) institūcijās.

"Viena svarīga mūsu partijas darbības pamatiezīme ir atbildība. Ar atbildību, rīcību un pēctecību mēs atšķiramies no citiem, vairāk darba un mazāk vārdu ir mūsu efektivitātes proporcija," sacīja Slakteris.

Tomēr partijas vadītājs savā uzrunā pateicās saviem TP biedriem par atbalstu un paziņoja, ka atkāpjas no partijas priekšsēdētāja amata un jaunajā partijas vadītāja amatā aicināja Kalvīti.

"Es zinu kā pareizi rīkojas Olimpiskie čempioni pēc zelta medaļas saņemšanas, viņi sāk gatavot nākamo komandas biedru uzvarai pēc četriem gadiem, lai uz augstākā pakāpiena stāvētu cits cilvēks, bet himna būtu tā pati - arī karoga krāsa oranža," sacīja Slaketris.

Savukārt Kalvītis uzrunājot partijas biedrus apgalvoja, ka TP ir centrālais politiskais spēks valstī. Līdz ar to pēc viņa domām TP ir jāprot strādāt un attīstīties jaunajos apstākļos un izmantot to ne tikai partijas, bet arī visas valsts labā.

"Es esmu pārliecināts TP ir īsti piemērots mehānisms Latvijas politikas veidošanai, pārbaudīts un noregulēts un kas pats galvenais strādājošs," sacīja Kalvītis un piebilda, ka TP nekad nav sevi pozicionējusi kā šauru grupu interešu pārstāvi.

Šodien TP kongress ir pulcējis lielu biedru skaitu un tas tika atklāts ar vīru kora "Absolvents" dziemsām, kuras pie klavierēm pavadīja partijas biedrs maestro Raimonds Pauls.

Jau ziņots, ka šodien Dailes teātrī notiks TP kongress, kurā aizsardzības ministru Ati Slakteri partijas priekšsēdētāja amatā nomainīs Ministru prezidents Aigars Kalvītis.

Kalvītis, visticamāk, būs vienīgais pretendents uz šo amatu, aģentūru LETA iepriekš informēja TP birojā.

Kongresa delegāti noklausījās TP priekšsēdētāja Slaktera ziņojumu par paveikto, Ministru prezidenta Kalvīša ziņojumu, TP revīzijas komisijas priekšsēdētājas Žanetes Vasaraudzes un goda tiesas priekšsēdētāja Valda Ģīļa ziņojumu, kā arī apstiprinās grozījumus partijas statūtos.

TP kongresā tiks arī pārvēlēta partijas valde, revīzijas komisija un goda tiesa.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, TP valde ir noraidījusi priekšlikumu ieviest partijas priekšsēdētāja vietnieka amatu, jo tāds nav paredzēts TP statūtos. Ja Kalvītis aizņemtības dēļ nevarēs piedalīties kādā valdes sēdē, tās vadīšana tikšot deleģēta kādam valdes loceklim.

Saskaņā ar TP statūtiem valdē ir 11 locekļi - partijas priekšsēdētājs un desmit valdes locekļi. Valdes sēdēs ar balss tiesībām piedalās TP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs un TP Jaunatnes organizācijas priekšsēdētājs.

Tiek prognozēts, ka no pašreizējiem valdes locekļiem atkārtotai ievēlēšanai tiks izvirzīti Artis Pabriks, Helēna Demakova, Kalvītis, Edmunds Krastiņš, Uldis Pīlēns un Vineta Muižniece.

Valdē varētu tikt ievēlēti arī Kristiāna Lībane-Šķēle, Andris Ārgalis, Oskars Spurdziņš un Aigars Štokenbergs.

TP valdē vairs nebūs Venta Armanda Kraukļa, Jāņa Lagzdiņa, Dzintara Ābiķa un Jura Dalbiņa.

TP 9.Saeimas vēlēšanās ieguva 19,56% vēlētāju atbalstu, kas tai nodrošināja 23 deputātu mandātus.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu