Krievijas likumdevēji: «Eirovīzijā politika sakāva mākslu»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vyacheslav Prokofyev/TASS/Scanpix

Vairāki Krievijas likumdevēji svētdien veltījuši kritiku Ukrainas «politiskajai uzvarai» Eirovīzijā. Stokholmā sestdien notikušajā konkursā uzvarēja Džamala no Ukrainas, bet Latvijas pārstāvis Justs Sirmais ar Aminatas Savadogo sarakstīto dziesmu «Heartbeat» («Sirds puksti») ierindojās 15.vietā.

Džamala izpildīja dziesmu «1944», kas veltīta Krimas tatāru deportācijai, ko 1944.gadā īstenoja Staļins. Dziesmas tekstā nav pieminēta Ukrainai piederošās Krimas pussalas okupācija un aneksija, ko pirms diviem gadiem veica Krievija, tomēr Džamalas izraudzīšana par Ukrainas pārstāvi Eirovīzijai veicināja uzmanības pievēršanu šai aneksijai un Krievijas varas iestāžu veiktajai Krimas tatāru apspiešanai.

Eirovīzijas dalībniece Dami Ima no Austrālijas ieņēma 2.vietu, bet Krievijas pārstāvis Sergejs Lazarevs ar dziesmu «You Are the Only One» («Tu esi tā vienīgā»), kuram bukmeikeri pirms konkursa prognozēja pārliecinošu uzvaru, ierindojās 3.vietā.

«Tā nebija ukraiņu dziedātāja Džamala un viņas dziesma «1944», kas uzvarēja 2016.gada Eirovīzijā, tā bija politika, kas sakāva mākslu,»

uzskata valdošās partijas «Vienotā Krievija» politiķis Francs Klincevičs. Viņš aicināja apsvērt iespēju Krievijai nākamgad nepiedalīties konkursā, ko rīkos Ukraina.

Arī Krievijas Valsts domes Ārlietu komitejas vadītājs Konstantīns Kosačovs pauda viedokli, ka dziesmu konkursā uzvarējusi ģeopolitika.

Viņš norādīja, ka uzvara Eirovīzijā var iedrošināt Ukrainas prorietumniecisko valdību un vēl vairāk apdraudēt miera procesu Austrumukrainas konflikta atrisināšanai.

«Šī iemesla dēļ Ukraina zaudēja. Un ne tikai tās budžets,» viņš piebilda.

Ziņojot par Eirovīzijas fināla rezultātiem, laikraksts «Komsomoļskaja pravda» izvēlējies virsrakstu:

«Kā Eiropas žūrija nozaga uzvaru Lazarevam.»

Laikraksts aicināja pārskatīt rezultātus Džamalas dziesmas politiskā satura dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu