Kremļa opozicionāri: Latvijai situācija var kļūt bīstama

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kremlis nav atmetis cerības iegūt savā ietekmes sfērā Latviju un turpmākie notikumi Latvijā var attīstīties pēc ļoti nelabvēlīga scenārija, intervijā Latvijas radio atzīst Maskavas Valsts universitātes pasniedzējs Konstantīns Borovojs un Krievijas liberālpolitiķe un disidente Valērija Novodvorska.

Latvijai situācija esot bīstama

Protestējot pret Valsts domes vēlēšanu rezultātiem, otrdien Krievijā aizturēti vairāki simti cilvēku. Uz Maskavu nosūtīti tūkstošiem karavīru un liels skaits policijas papildspēku. Tik lielas protesta demonstrācijas Krievija pēdējā laikā nebija piedzīvojusi.

"Jums to nevajadzētu uztvert kā demokrātijas un diktatūras spēku sadursmi. Šeit situācija ir cita. Šeit protestētāju priekšgalā ir arī spēki, kas jūs labprāt okupētu arī otru reizi. Tie ir cilvēki no nacionālboļševiku partijas un Putina partijas izveidotās "Tautas frontes", kas saviem mērķiem izmanto neattapīgos liberāļus. Un tauta, kas dodas protestēt pret vēlēšanu falsifikāciju, nonāk kā vista uz plūkšanu - ir tāds krievu sakāmvārds. Situācija mums ir nelabvēlīga, bet jums ir ļoti bīstama. Ja šie spēki, kas tagad skraida pa Triumfa laukumu, nonāks pie varas - jums būs referendums nevis par krievu valodu kā otru valsts valodu, bet latviešu valodas aizliegšanu, " intervijā pauž Novodvorska.

Protesti var pārvērsties asiņainās sadursmēs

Borovojs gan uzskata, ka Novodvorska pārāk sabiezina krāsas, vienlaikus gan norādot, ka protestos piedalās arī nacionālradikāļi. Un neizslēdz iespēju, ka viņi var nonākt arī pie varas.

Viņš uzsver, ka tagad viss atkarīgs no valdības, jo protesti var pārvērsties asiņainās sadursmēs. Un, kad tas notiks, tad notikumi var iegūt neatgriezenisku raksturu.

Krievija ved atklātu karu un izmanto Latviju

Viņš norāda, ka Krievijas valdība ved gandrīz atklātu karu pret Rietumu sabiedrību, pret NATO un šajā cīņā tiek izmantoti visi resursi. Un Latvija ir viens no šiem resursiem, lai veicinātu nesaskaņas.

"Tas, kas tagad notiek Latvijā, kaut kādā mērā ir plānotas akcijas rezultāts," uzskata Borovojs, vienlaikus norādot, ka viens no Krievijas mērķiem, pēc viņa domām, ir veicināt un attīstīt spēcīgu etnisko vektoru postpadomju valstīs. Un daļēji Kremlim to ir izdevies īstenot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu