Uzbrūk kontrolierei un salauž degunu (34)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

31. oktobrī no rīta incidents risinājies pilsētas maršruta autobusā. Liepājas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes preses sekretāre Jolanta Knīse informēja, ka saņemta informācija no Reģionālās slimnīcas, ka Traumpunktā ambulatori medicīniskā palīdzība sniegta 1975.gadā dzimušai biļešu kontrolierei. Pildot darba pienākumus, 9.maršruta autobusā Brīvības ielā viņa lūgusi uzrādīt braukšanas talonu kādam vīrietim.

Viņš ar savu galvu iesitis sievietei pa seju, kādēļ kontroliere guvusi deguna kaula lūzumu un sistu brūci. Tā kā pēc uzbrukuma vīrietis bijis noskaņots agresīvi, viņš no autobusa izlaists un aizbēdzis, pirms par notikušo informēta policija. Likumsargi tagad noskaidro notikuma apstākļus un vīrieša vārdu.

Tas diemžēl nav pirmais gadījums, kad personas, visbiežāk iereibušas, sabiedriskajā transportā uzvedas agresīvi. Nesen autobusā kāds bezbiļetnieks kontroliera priekšā vicinājis nazi. Jau rakstījām par gadījumiem, kad fizisks konflikts ar agresīvi noskaņotām personām izcēlies gan autobusa, gan mikroautobusa vadītājiem.

Akciju sabiedrības "Liepājas Autobusu parks" valdes priekšsēdētājs Gundars Kristapsons apstiprināja, ka cietusī ir Autobusu parka darbiniece. Cik smagas ir sievietes gūtās traumas, pagaidām vēl esot pāragri spriest, viņa ārstējas ambulatori. G.Kristapsons skaidro, ka darbiniekiem ir veselības apdrošināšanas polises, taču darba devējs nevarot garantēt, ka nenotiks līdzīgs gadījums. Pašaizsardzības līdzekļus, piemēram, gāzes baloniņus, izmantot nevar, jo tas ir bīstami pārējai sabiedrībai. Diemžēl šādi gadījumi notiek, pēdējais bijis aptuveni pirms diviem gadiem. Taču pēc nupat notikušā Liepājas Autobusu parka vadītāji pieņemšot nopietnākus pasākumus darbinieku drošības garantēšanai. Kādi tie būs, G.Kristapsons gan pagaidām neatklāja.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu