Bīstas, ka «Saurona acs» virs Maskavas piesaistīs nelaimi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas Pareizticīgā baznīca otrdien nosodīja mākslinieku ieceri virs kāda Maskavas debesskrāpja uzstādīt Tolkīna romānu visu redzošās Saurona acs gaismas instalāciju.

«Jebkurā gadījumā tas ir dēmonisks simbols. Šāds triumfējoša ļaunuma simbols paceļas virs pilsētas, kļūst par teju vai visaugstāko objektu pilsētā. Tas ir labi vai slikti? Baidos, ka drīzāk slikti.

Pēc tam nevajag brīnīties, ja pilsētā kaut kas notiks ne tā,»

radiostacijas «Govorit Moskva» pārraidē sacīja Maskavas patriarhāta baznīcas un sabiedrības attiecību nodaļas vadītājs Vsevolods Čapļins.

Saurona acs Tolkīna «Hobitā» un «Gredzenu pavēlniekā» ir milzīga liesmu acs, kuru kontrolē «melnais valdnieks». Tā ļauj viņam redzēt ikvienu, kurš uzmauc pirkstā spēku dodošo, liktenīgo gredzenu.

Negatīvi par Saurona acs uzstādīšanas ideju izteicies arī priesteris Antonijs Borisovs.

«Ja raugāmies uz Tolkīna darbiem no reliģiskā skatu punkta, ņemot vērā, ka viņa darbos ir daudz reliģiozu motīvu, tad, protams, tāda biedējoša un ļauna simbola kā Saurona acs parādīšanās virs Maskavas drīzāk ir ne visai patīkama parādība,» priestera teikto citē tīmekļa vietne «Pravmir.ru».

Instalācija «Saurona acs» - desmit metrus lielā lode - zaigos virs debesskrāpju rajona «Moskva-City» ēku kompleksa «IQ-quarter» 21 stāvu augstā nama naktī no 11. uz 12.decembri. Akcija tiek rīkota par godu «Hobita» triloģijas pēdējās filmas iznākšanai uz ekrāniem.

Projekta autori ir Tolkīna romānu cienītāji no radošās grupas «Svečeņije», kas pie tā sagatavošanas strādājuši vairākus mēnešus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu