Premjers prasa Valsts kancelejas skaidrojumus par sarīkoto balli (66)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Premjers Aigars Kalvītis (TP) izdevis rezolūciju, prasot Valsts kancelejas vadītājai Guntai Veismanei skaidrot medijos izskanējušo informāciju par institūcijas rīkoto gada noslēguma balli tautas mākslas centrā "Mazā Ģilde".

Rezolūcijā teikts: "Ievērojot ziņu 28.novembrī publicēto informāciju par Valsts kancelejas rīkoto gada noslēguma balli tautas mākslas centrā "Mazā Ģilde", lūdzu šīs dienas laikā sniegt paskaidrojumu par minēto pasākumu, tā organizēšanas lietderības apsvērumiem, sniedzot detalizētu paskaidrojumu par balles organizēšanas vajadzībām iepirktajiem, saņemtajiem pakalpojumiem, to izmaksām un segšanas avotiem."

Valsts kanceleja vakar, 28.novembrī, rīkoja pasākumu, svinot Valsts kancelejas 89.gadadienu. Telpu īre un muzikālais noformējums izmaksāja 1885 latus.

Šī summa segta no Valsts kancelejas ieņēmumiem, kas nopelnīti, realizējot konkursa kārtā iegūtu starptautisku sadarbības projektu Rumānijas valdības kapacitātes stiprināšanā politikas koordinācijā un lēmumu pieņemšanā.

"Tātad tā nav nodokļu maksātāju nauda, bet gan finansējums no Eiropas Savienības projekta menedžmenta izmaksām. Valsts kancelejas pašu ieņēmumi 2007.gadā bija 102 000 latu, no kuriem kopējām menedžmenta izmaksām tika paredzēti nepilni 46 000," teikts Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta izplatītajā paziņojumā.

Savukārt vakara vadītājs algots un par svētku mielastu maksāts no darbinieku dalības maksas - desmit latiem par personu. Kopumā pasākumu apmeklējuši 143 dalībnieki un savākti 1430 lati.

Pasākumu vadīja aktieris Normunds Bērzs, bet muzikālo pavadījumu nodrošināja mākslinieks Andris Ābelīte ar grupu.

Valsts kanceleja savā paziņojumā uzsver, ka tā neplāno Ziemassvētku balli vai prēmiju izmaksu darbiniekiem, "tāpēc institūcijas 89. gadadienas atzīmēšana bija vienīgais korporatīvais pasākums, lai pateiktos par 2007.gadā paveikto darbu un stiprinātu neformālās saites kolēģu starpā".

Jau ziņojām, ka, iespējams, vakar Valsts kanceleja Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā Ģilde" rīkoja gada noslēguma balli darbiniekiem.

Centrā "Mazā Ģilde" apstiprināja, ka notiek slēgts vakars, kuru rīko Valsts kanceleja.

Komentāri (66)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu