Latvija vērtēs dalību topošajā NATO apmācības misijā Irākā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvija vērtēs dalību topošajā NATO apmācības misijā Irākā, aģentūrai LETA pa tālruni no Briseles pastāstīja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS), kurš piedalījās NATO samitā.

LETA jau vēstīja, ka alianse nolēmusi paplašināt Irākas armijas karavīru apmācību un veidos militāro akadēmiju Irākā.

Pirms pāris gadiem, lai koordinētu starptautiskās sabiedrības rīcību cīņai pret grupējumu «Daesh», ASV sadarbībā ar sabiedrotajiem izveidoja starptautisku koalīciju, kas Irākā un Sīrijā īsteno ASV vadīto operāciju «Inherent Resolve». Šajā operācijā dien seši Latvijas karavīri.

Bergmanis pastāstīja, ka NATO apmācības misija norisināsies paralēli «Inherent Resolve» operācijai. «Mēs izvērtēsim vai mēs varam iesaistīties šajā misijā. Ja Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem būs speciālisti, kuru palīdzība nepieciešama Irākas drošības spēku apmācīšanai, tad mēs varētu piedalīties šajā misijā,» norādīja ministrs un piebilda, ka topošajā apmācības misijā kaujas operācijas netiks organizētas.

Jau ziņots, ka Saeima 2016.gada 14.janvārī atbalstīja lēmumprojektu par Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalību pretterorisma operācijā Irākā.

Latvijas kontingents atrodas vienā no Irākas drošības spēku apmācību centriem - Irākas un ASV Gaisa spēku bāzē - aptuveni 180 kilometrus uz rietumiem no Bagdādes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu