Ārsti atļauj eitanāziju jaunai sievietei, kura gadiem cietusi no seksuālas vardarbības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ārstu komisija Nīderlandē apstiprinājusi lūgumu pēc eitanāzijas kādai jaunai sievietei, kura bērnībā ilgi cietusi no seksuālās vardarbības. Ārsti uzskata, ka psihiskās problēmas, kas viņai radušās piedzīvotā dēļ, varētu būt neārstējamas un līdz ar to iemesls asistētās pašnāvības veikšanai, raksta «The Independent».

Sievietes identitāte publiski atklāta netiek. Zināms vien, ka viņa bija 20-30 gadus veca un vecumā no pieciem līdz 15 gadiem cietusi no seksuālas vardarbības.

Piedzīvotā rezultātā viņa cieta no posttraumatiskā stresa sindroma, smagas anoreksijas formas, hroniskas depresijas un halucinācijām.

Neskatoties uz to, ka pēc «intensīvas terapijas» viņas garīgais stāvoklis uzlabojies, ārsti uzskata, ka kopumā visas šīs saslimšanas viņas gadījumā bija neārstējamas.

Eitanāzija sievietei veikta ar letālas injekcijas palīdzību.

Ārsti neuzskata, ka sievietes lēmumu tā pieņemšanas brīdī ietekmējusi depresija vai citi ar garīgo veselību saistīti faktori.

Incidents noticis jau pirms diviem gadiem, bet Nīderlandes varasiestādes informāciju par to publiskojušas tikai tagad. Gadījums izmantots par piemēru, lai ilustrētu ārstu medicīniskās pārraudzības sistēmu eitanāzijas gadījumos Nīderlandē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu