Hodorkovski priekšlaicīgi neatbrīvos no ieslodzījuma (2)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas tiesa noraidījusi bijušā Krievijas naftas magnāta Mihaila Hodorkovska apelāciju viņu priekšlaicīgi atbrīvot no ieslodzījuma.

Kā pavēstīja Hodorkovska advokāti, apstiprinājums pirmstermiņa atbrīvošanas atteikumam parāda, ka prezidenta Dmitrija Medvedeva solījumam reformēt tiesu sistēmu bijusi maza nozīme.

Čitas apgabaltiesa noraidīja Hodorkovska iesniegto apelāciju par Čitas rajona tiesas augustā pieņemto spriedumu liegt viņam priekšlaicīgu atbrīvošanu no ieslodzījuma. Tiesa toreiz savu lēmumu argumentēja ar to, ka viņš nav nožēlojis savu vainu un nav cietumā apguvis šuvēja profesiju.

Hodorkovskis izcieš astoņu gadu cietumsodu, un pēc vairāk nekā puses piespriestā soda izciešanas viņš varēja lūgt pirmstermiņa atbrīvošanu, ko viņš jūlijā arī darīja.

Hodorkovskim astoņu gadu cietumsods 2005.gada maijā tika piespriests par krāpšanu un izvairīšanos no nodokļu maksāšanas.

Hodorkovskis apgalvo, ka viņš sodīts par nostāšanos pret toreizējo prezidentu Putinu un solījumiem finansēt Krievijas opozīciju un pilsonisko sabiedrību.

Kremlis šīs apsūdzības kategoriski noliedz, norādot, ka Hodorkovskis un citi oligarhi deviņdesmitajos gados izlaupījuši Krieviju. Tomēr Krievijas tieslietu sistēmas vēršanās pret oligarhiem bijusi diezgan selektīva un nav skārusi tos uzņēmējus, kas nav iesaistījušies politikā un bijuši lojāli Putinam.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu