Publicēts jaunākais Latvijas skolu reitings

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Laikraksts "Latvijas Avīze" publicējis pedagoga Jāņa Endeles veidoto skolu reitingu. To veidojot, vērā tiek ņemta balvu un skolēnu skaita attiecība.

Rezultāti liecina: valsts ģimnāzijas ir pārliecinoši labākās republikānisko pilsētu skolu reitingā. Visaugstāko rādītāju starp visām skolām ieguvusi Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, kas pagājušajā mācību gadā olimpiādēs izcīnījusi 109 medaļas, tostarp 33 zelta, kā arī 72 atzinības rakstus, iegūstot 32,06 reitinga punktus.

Pilsētu skolu sarakstā 1. vietā - Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzija, 2. vietā - Cēsu Valsts ģimnāzija, 3. vietā - Dobeles Valsts ģimnāzija, bet 5. vietā - Preiļu Valsts ģimnāzija.

Pilsētu skolu grupā labus rezultātus ieguvusi Valkas ģimnāzija, kas ierindojusies 13. vietā, aiz sevis atstājot Smiltenes ģimnāziju, kas palikusi 18. vietā.

J. Endele uzskata, ka lauku skolu reitings ir ļoti mainīgs. Pedagogs rēķina sasniegumus attiecībā pret skolēnu skaitu, tādēļ lauku skolās pietiek izcili nostartēt pāris skolēniem un skolas vieta reitingā jau mainās. Aizvadītajā mācību gadā lauku skolu grupā 16. vietā ierindojusies Blomes pamatskola, 82. vietā - Strenču vidusskola, bet 97. vietā - Valkas pamatskola.

Blomes pamatskolas direktore Mudrīte Vestfāle par skolas augsto vietu uzzināja no "Ziemeļlatvijas". Viņa stāsta, ka skola reitingā iekļuvusi ne pirmo reizi, bet tik augsts rezultāts ir pirmo reizi. Tas izdevies, pateicoties skolnieces Sintijas Ceriņas iegūtajai 2. vietai vizuālās mākslas olimpiādē valsts mērogā. Rajonu kopvērtējumā 2007./2008. mācību gadā Valkas rajons 38 rajonu konkurencē ieņem salīdzinoši augsto 17. vietu.

J. Endele skolu reitingus veido jau devīto gadu. Pedagogs plāno izveidot reitingu, kurā vērtētu skolas pēc centrālo eksāmenu rezultātiem. Tam nepieciešami līdzekļi, lai izveidotu speciālu programmatūru, kurā varētu atlasīt arī skolu sasniegumus noteiktos priekšmetos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu