Jaundžeikars aicina pārtraukt VID un KNAB "karadarbību" (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atbildīgajām amatpersonām būtu jāiesaistās, lai pārtrauktu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) "karadarbību".

Šādu personīgo viedokli pauda Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC).

Viņš uzskata, ka premjeram Ivaram Godmanim (LPP/LC), kura pārraudzībā atrodas KNAB, un finanšu ministram Atim Slakterim (TP), kura pārraudzībā atrodas VID, vajadzētu satikties un izrunāt abu tiesībsargājošo iestāžu pēdējā laika domstarpības.

Kā sacīja Saeimas pārstāvis, VID un KNAB rīcība, izmeklējot otras iestādes darbinieku iespējamos likumpārkāpumus, met ēnu gan uz šo iestāžu prestižu, gan arī izskatās pēc savstarpējas "karadarbības".

Saeimas Nacionālās drošības komisija šodien ar ģenerālprokuroru Jāni Maizīti pārrunāja jautājumus par VID sāktajiem kriminālprocesiem pret KNAB darbiniekiem. Tomēr Jaundžeikars atteicās sniegt jebkādus komentārus par komisijas slēgto sēdi.

Maizītis pēc sēdes atzina, ka Ģenerālprokuratūra pastiprināti seko līdzi VID sāktajiem kriminālprocesiem un ir piesaistīts uzraugošais prokurors.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu