Par nelegāli nozvejotām mencām uzliek 3000 latu naudas sodu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kuģa "Ruta", uz kura 13.septembrī atrada 5000 kilogramu nelegāli nozvejotu mencu, īpašniekam Igoram Fiksam šodien uzlikts 3000 latu liels naudas sods un uz 30 dienām atņemta zvejošanas licence ar šo kuģi, informēja Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes direktora vietnieks Felikss Klagišs.

"Administratīvā protokola izskatīšanā piedalījās arī kuģa "Ruta" īpašnieks Fikss un joprojām palika pie ieskatiem, ka nelegāli nozvejotas zivis uz kuģa nav bijušas, tāpēc mums ar viņu konstruktīvs dialogs neveidojās," atzina Klagišs. "30 dienu ilgs zvejas aizliegums šajā laikā ir nozīmīgs sods, jo citi kuģi dodas jūrā un zvejo, nevis stāv ostā."

Fikss aģentūrai LETA sacīja, ka lēmumu par soda uzlikšanu pārsūdzēšot Administratīvajā tiesā, bet uzlikto zvejas aizliegumu viņš respektēšot. Kuģa "Ruta" dīkstāve mēnesi radīšot ap 5000 latu zaudējumus.

Fikss atzina, ka naktī, kad uz kuģa "Ruta" tika atrastas nelegāli nozvejotās mencas, viņš pats uz tā nav bijis. Priekšstats, ka nekas nelikumīgs nav noticis, viņam izveidojies pēc sarunas ar kuģa komandu un kapteini.

Jau ziņots, ka naktī uz 13.septembri Liepājas ostā uz kuģa "Ruta" valsts vides inspektori konstatēja nelegāli nozvejotas piecas tonnas mencu. Nelegāli nozvejotās zivis atradušās aiz dubultsienas. Inspektoriem radušās aizdomas, un, ievadot zondi starp sienu un kuģa bortu, konstatētas nelegāli nozvejotās zivis.

"Kuģī "Ruta" izveidotā zivju slēptuve liecina, ka darbības ar nelegāli nozvejotām zivīm, iespējams, notikušas regulāri, jo citādi neatmaksātos tādu būvēt. Visus kuģus mēs nevaram pārbaudīt, jau tagad tam nepietiek resursu. Nelegālajām zivīm, kas bez attiecīgiem pavaddokumentiem parādās noliktavās, vajadzētu darīt uzmanīgus attiecīgos kontrolējošos dienestus arī citās nozarēs, diemžēl tas nenotiek," uzsvēra Klagišs.

SIA "Baltic Fish", kas ir kuģa "Ruta" īpašniece, Rīgā pieder arī naktsklubs "Big Apple" - Dzirciema ielā 51.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu