Beļģijas pilsētā Brigē būvē alusvadu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Alusdarītava Beļģijas pilsētā Brigē būvē pazemes alusvadu, kas ļaus transportēt šo dzērienu, neizmantojot autotransportu, vēsta laikraksts «The Wall Street Journal» (WSJ).

Divas jūdzes (3,22 kilometrus) garā caurule savienos alusdarītavu «De Halve Maan» pilsētas centrā ar uzpildīšanas rūpnīcu. Pa to būs iespējams transportēt 1,5 tūkstošus galonu (6819,14 litrus) alus stundā ar ātrumu apmēram 19 kilometri stundā.

«De Halve Maan» īpašnieks Ksavjers Vanneste pastāstīja laikrakstam, ka viņš reiz esot pamodies, paskatījies pa logu un ieraudzījis strādniekus, kuri likuši kabeli. Tad viņam ienākusi prātā doma par alusvadu. «Tas viss sākās kā joks. Neviens neticēja, ka tas strādās,» atzīmēja Vanneste.

Projekta realizācija ilga četrus gadus, un līdz tā pabeigšanai atlikušas dažas nedēļas.

Alusvada būvniecība izmaksāja četrus miljonus eiro. Vanneste izdomāja ideju, kas ļāva piesaistīt daļu nepieciešamā finansējuma, apsolot par to klientus nodrošināt ar alu uz mūžu.

Aldaris izstrādāja trīs finansējuma variantus – zelta, sudraba un bronzas. Pirmais variants par 7500 eiro paredz, ka klientam katru dienu tiks nodrošināta 11 unču (0,33 litru) pudele alus, kuras cena mazumtirdzniecībā ir 1,7 eiro, kā arī 18 «personalizētas glāzes».

WSJ informēja, ka ideja par alusvadu nav gluži jauna. Dānijas pilsētā Randersā jau ir pazemes vads, pa kuru alus tiek transportēts uz bāriem. Arī Minhenes ikgadējos alus svētkos «Oktoberfest» ir alusvadi, pa kuriem alus tiek piegādāts teltīm. ASV Ohaio štata Klīvlendas pilsētā ir alusvads, pa kuru dzēriens tiek nogādāts no alusdarītavas uz bāru tajā pašā ielā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu