Izvēlēts Bauskas novada ģerboņa variants

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bauskasdzive.lv

Bauskas novada ģerbonim varētu būt zils fons, kurā skatāmi divi sudraba baļķi, kas simbolizē upes. Augšējā kreisajā stūrī novietots Bauskas pilsētas ģerbonis. Valsts heraldikas komisijai ceturtdien, 17. decembrī, tiks nodots apstiprināšanai tieši šis novada ģerboņa variants, informē novada domes lietvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Andra Matuļenko.

Iedzīvotāji vairāku nedēļu garumā varēja balsot par vienu no diviem ģerboņa variantiem. Abi maketi bija līdzīgi, tikai vienam bija zaļa, otram zila fona krāsa. Lielāku atsaucību guva tas makets, kurā sudraba baļķi novietoti uz zila fona. To arī nolemts nodot izvērtēšanai Valsts heraldikas komisijai. Bauskas novada domes viedokli komisijai paudīs deputāts Raitis Ābelnieks.

«Bauskas Dzīvei» R. Ābelnieks sacīja, ka ar gandarījumu piedāvās komisijai šo ģerboņa variantu. Tieši tāds tas bijis arī kādreizējam Bauskas apriņķim. «Arī es balsoju par šo variantu, jo atbalstu vēsturisko pēctecību,» tā R. Ābelnieks.

Valsts heraldikas komisiju vada tās priekšsēdētājs mākslinieks grafiķis Laimonis Šēnbergs. Komisjā darbojas arī Rundāles pils muzeja direktors mākslas zinātnieks Imants Lancmanis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu