ANO Drošības padome pieprasa slimnīcu aizsardzību bruņotos konfliktos

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO Drošības padome otrdien vienbalsīgi pieņēmusi rezolūciju, kurā pieprasīta veselības aprūpes iestāžu aizsardzība konflikta zonās un stingri nosodīti uzbrukumi slimnīcām.

Jaunzēlandes izstrādātās rezolūcijas mērķis ir aizsargāt medicīnas iestādes globālā mērogā, un tā tika pieņemta pāris stundas pēc sīriešu kaujinieku uzbrukuma Alepo slimnīcai. Uzbrukumā dzīvību zaudēja vismaz trīs cilvēki.

Uzbrukumi slimnīcām kaujinieku kontrolētajās Alepo daļās notika arī pagājušajā nedēļā.

Rezolūcijā stingri nosodīti uzbrukumi «ievainotajiem un slimajiem, medicīnas darbiniekiem» un palīdzības organizāciju darbiniekiem. Tajā pieprasīts, lai visas puses aizsargātu slimnīcas un medicīnas darbiniekus, un uzsvērts, ka uzbrukumi medicīnas iestādēm ir starptautisko tiesību pārkāpums.

ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns pēc rezolūcijas pieņemšanas nosodīja vairāk nekā 360 uzbrukumus aptuveni 250 medicīnas iestādēm Sīrijā kopš konflikta sākuma.

Ģenerālsekretārs norādīja, ka uzbrukumi slimnīcām neraksturo tikai Sīrijas konfliktu, bet notiek visā pasaulē, tostarp Jemenā, Irākā un Dienvidsudānā.

ASV uzlidojumos pagājušajā oktobrī tika sagrauta arī kāda slimnīca Afganistānā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu