Nodibināta deputāta Kaimiņa jaunā partija «KPV»

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šodien Rīgā Lielajā ģildē tika nodibināta pie frakcijām nepiederošā Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa partija «KPV». Vienbalsīgo balsojumu klātesošie sveica, pieceļoties kājās, kā arī paužot ovācijas ar saucieniem un dažiem svilpieniem.

Partijas dibināšanai pirms tam reģistrējās 385 partijas biedri.

Sapulcē bija ieradies arī partijas «No sirds Latvijai» Saeimas frakcijas deputāts Ringolds Balodis. Viņš žurnālistiem skaidroja, ka ieradies personīgās intereses dēļ. Politiķis zīmīgi norādīja, ka pagaidām ir NSL frakcijas deputāts un sīkāk par saviem nākotnes plāniem neizteicās.

Kaimiņš dibināšanas kopsapulcē norādīja, ka biedriem jābalso vai nu «par» vai «pret», bet ne «atturoties».

Partijas statūtu projektā pausts, ka partijas mērķi cita starpā ir panākt, ka valsts lēmumu pieņemšanā tiek ņemtas vērā nodokļu maksātāju intereses; panākt, ka valsts rīkojas lietderīgi un efektīvi un pieņemtie lēmumi ir skaidri un pamatoti. Minimālais partijas biedra naudas maksājums gadā plānots 30 eiro apmērā.

Kaimiņš Saeimā tika ievēlēts no Latvijas Reģionu apvienības saraksta, bet šobrīd viņš ir pie frakcijām nepiederošs deputāts. Februārī Kaimiņš aicināja Latvijas iedzīvotājus iepazīties ar domubiedru kopienu «Kam pieder valsts?».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu