Baznīcas zupas virtuvi apmeklē arvien vairāk trūcīgo

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Decembris ir eņģeļu gaidīšanas laiks un labo darbu darīšanas brīdis. Labus darbus varam darīt ikviens, taču visu gadu un ne tikai pirms Ziemassvētkiem cilvēkiem ticību labajam sniedz vietā, kurā ir īpaša aura. Tā ir Rīgas vecā Sv.Ģertrūdes baznīca, kur trūcīgajiem zupas virtuvē tiek nodrošināta maltīte, piektdien vēstīja LNT raidījums "Tautas balss".

Rīgas vecajā Sv.Ģertrūdes baznīcā pirms diviem gadiem tika ierīkota zupas virtuve. Sākotnēji uz to nākuši apmēram 70 cilvēki, bet šobrīd tajā pie silta ēdiena ik nedēļu tiek jau 240 cilvēki.

Draudzes mācītājs Krists Kalniņš intervijā "Tautas balsij" pavēstīja, ka šajā baznīcā sanāk sastapties ar cilvēkiem, kuri šobrīd nevar atļauties pat tādu elementāru lietu kā paēst vienreiz dienā. "Tā ir tāda loģiska un pat cilvēciska reakcija uz to: ja mums ir iespējams kaut kā šiem cilvēkiem palīdzēt, tad to mēs darām," sacīja Kalniņš.

Draudze varētu palīdzēt lielākam izsalkušo cilvēku skaitam, ja vien būtu tādas iespējas. Tad ēdienu varētu nodrošināt vismaz divas līdz trīs reizes lielākam cilvēku skaitam. Uz maltīti pie klātā kopgalda zupas virtuvē vecajā Sv.Ģertrūdes baznīcā katrreiz nākot apmēram 70 cilvēki, pie tam esot izstrādāta īpaša sistēma.

Kalniņš pastāstīja, ka draudzei ir sadarbība ar sociālo dienestu, kas dod savu apstiprinājumu, vai konkrētajam cilvēkam nepieciešama palīdzība, un vai šis cilvēks patiesi ir mazturīgais. "Tad izdalām talonus, tad viņi nāk noteiktā laikā un zina, kad nākt, un nav jāveido ārā rinda," piebilda mācītājs.

Rīgā ir arī citas zupas virtuves trūcīgajiem. Taču šī atšķiroties ar to, ka cilvēki nevis paņem ēdienu līdz savā trauciņā, bet gan visiem ir iespēja apsēsties pie kopgalda dievnamā un vismaz divas reizes nedēļā sajusties kādam vajadzīgam, vēstīja "Tautas balss".

Par šo iespēju palīdzēt trūkumā nonākušajiem iedzīvotājiem draudzes mācītāji pateicas Latvijas-Šveices sadarbības projektam un labdarības organizācijai "ziedot.lv".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu