Lietas, kurām interjera dizaineri netērē vairāk par 10 eiro

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Tautā pastāv uzskats, ka dārgākās preces kaut kādā ziņā ir labākas par lētā gala produktiem, un, arī veidojot savas mājas interjeru, daudzi neskopojas ar iekrājumiem. Tomēr pat pasaules labākie interjera dizaineri atzīst, ka lieka naudas šķiešana maznozīmīgiem dekoriem un interjera priekšmetiem ir neprāts. Lūk, deviņi dekori, par kuriem pat elitārākie interjera dizaineri netērētu vairāk par 10 eiro.

1. Sveces

Jā, Instagram var atrast ne vienu vien bildi ar 90 eiro vērtām svecēm, kas noteikti smaržo kā smalkākās franču smaržas, bet to dizains pat visneglītāko plauktu padarīs elegantu. Tomēr sveces nav paredzētas ilgai stāvēšanai plauktos, jo tām pieķeras putekļi un to smarža laika gaitā izgaro vai mainās. Tad nu iznāk visai paradoksāla situācija - interjera uzlabošanai tiek iegādāta ļoti dārga svece, bet to jau pēc mēneša nākas izdedzināt. Labāk pataupi naudu un iegādājies aromātiskās sveces lielveikalos - pat 4 eiro vērtās sveces spēj darīt brīnumus un uzlabot aromātu telpā.

A post shared by H&M Home (@hmhome) on

2. Augi

Augiem nav jāmaksā milzu bagātība, lai tie uzlabotu istabas kopējo interjeru. Izaudzē telpaugus no birojā noplūktā naudas koka zariņa vai iegādājies sukulentus mājsaimniecības preču veikalā.

A post shared by H&M Home (@hmhome) on

3. Vīna glāzes

Vīna glāzēm ir netīkams paradums palaikam saplīst - ja iztērēta paliela summa par vienu kristāla glāzi, tad asaras būs garantētas. Iegādājies lētāku glāžu komplektu lielveikalā vai kādā interjera preču veikalā - ja kādas glāzes saplīsīs, nebūs liela bēda, ka jāpērk jaunas.

A post shared by CB2 (@cb2) on

4. Vienkāršas vāzes

Vienkāršām stikla vāzēm nevajadzētu maksāt vairāk kā 10 eiro. Iegādājies vāzes tuvākajā ziedu vai saimniecības preču veikalā - šīs vāzes dažkārt mēdz būt pat izturīgākas nekā zīmolu ražotās vāzes, turklāt maksās krietni lētāk. Ņem vērā - īpaši smalkas vāzes ir cits stāsts, tās vairāk kalpo kā viesistabas dekors.

5. Grieztie ziedi

Tiem, kam patīk grieztie ziedi, noteikti nevajadzētu pārmaksāt par nelielu puķu pušķi. Iegādājies ziedus lielveikalā, tirdziņā vai arī noplūc tos pašu dārzā. Ja tos pērc, netērējies lieki.

6. Salvetes

Arī par salvetēm daži maksā visai neiedomājamas summas, taču tas ir īpaši bezjēdzīgi. Neatkarīgi no tā, vai salvetes ir ražotas no auduma vai papīra, tām nevajadzētu tērēt vairāk par 10 eiro, jo salvetes ļoti ātri izlietojas. Auduma salvetes var pagatavot paša rokām, bet stilīgas papīra salvetes var atrast arī lielveikalos, kur tās nesasniedz pat 2 eiro cenu.

A post shared by Eddie Ross (@eddieross) on

7. Galdauti

Par galdautiem daudzi mēdz maksāt vairāk nekā 10 eiro, taču patiesībā jebkam, ko klāj uz pusdienu galda, pat Ziemassvētkos un dzimšanas dienās, nevajadzētu maksāt pārāk daudz. Galdauti reizēm sabojājas pat ātrāk nekā vīna glāzes, turklāt ne visiem svētkiem, ģimenes sanākšanām un svinībām der viens un tas pats dārgais galdauts; tas nozīmē, ka ir jāiegādājas vairāki. Kopumā tas izmaksā visai padārgi, tāpēc galdautam tērē mazāk par 10 eiro.

A post shared by Zara Home (@zarahome) on

8. Mēbeļu furnitūra

Rokturi, kājas, riteņi un citas sīkās mēbeļu detaļas mēdz novecot gan morāli, gan fiziski, tāpēc ik pēc kāda laika ir jāmaina. Ja par vienu detaļu maksā vairāk par 10 eiro, mēbeles atjaunošana var iznākt visai dārga. Tā vietā dodies uz mājsaimniecības preču veikalu vai pasūti internetā - tas izmaksās lētāk, turklāt tur var atrast pat stilīgāku un laikmetīgāku mēbeļu furnitūru.

9. Spilveni

Nav noslēpums, ka dekoratīvās spilvendrānas noplūk visai ātri, taču spilvenu pildījums spēj izdzīvot vēl divu spilvendrānu nomaiņu, tāpēc daudz lētāk un izdevīgāk ir iegādāties jaunas spilvendrānas, nevis izmest visu spilvenu un pirkt vietā jaunu.

A post shared by ELLE DECOR (@elledecor) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu