Sievietes vēlas līdzināties Vīķei-Freibergai un Vaikulei (71)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sasniedzot cienījamu vecumu, sievietes visvairāk (42%) vēlas līdzināties eksprezidentei Vairai Vīķei-Freibergai. Nākamais etalons ir dziedātāja Laima Vaikule (20%).

Visbiežāk pieminēto Latvijas pazīstamo personu vidū bija arī Maija Tabaka (9%), Inese Galante (9%), Māra Zālīte (9%). Respondenti piedāvāja arī savus variantus par personām, kurām viņi vēlētos līdzināties, pārkāpjot 55 gadu slieksni: Margarita Stāraste, Olga Dreģe, Aina Poiša.

Interesanta tendence iezīmējās, aptaujājot portāla draugiem.lv lietotājus: gados jaunām sievietēm no 20 līdz 29 gadiem Vaira Vīķe-Freiberga imponē vairāk nekā vecākām aptaujas dalībniecēm, kuru atbildēs spilgtāk iezīmējās tāda personība kā Maija Tabaka (17-18%).

Aptaujas dalībniekiem bija savi favorīti arī pasaules pazīstamo cilvēku vidū: tā lielākā daļa sieviešu - 28% - minēja Sofiju Lorēnu kā paraugu savai tālākajai nākotnei. Topa otrajā vietā ierindojās Merila Strīpa (20%), kurai seko Hilarija Klintone un karaliene Elizabete II (abām dāmām 15% īpatsvars). Aptaujātie izteica arī savas versijas, minot Māti Terēzi, Žaklīnu Kenediju, Allu Pugačovu.

Aptauja norisinājās 2009. gada novembrī un tajā piedalījās vairāk kā 3200 SEB bankas klientu un 35 tūkstoši portāla draugiem.lv lietotāju.

Komentāri (71)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu