RD lems par Dienvidu tilta maģistrāles nosaukumu (73)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas domes prezidijs šodien nolēma virzīt izskatīšanai domes sēdē lēmumprojektu par vairāku ielu nosaukumu piešķiršanu Ziepniekkalnā. Tika nolemts, ka līdz ar Dienvidu tilta pašreizējo un perspektīvo izbūvi šai maģistrālei jāpiešķir agrāk paredzētais nosaukums - Jāņa Čakstes gatve. Savukārt pašreizējai Jāņa Čakstes gatvei jādod cits nosaukums.

Šajā rajonā, nosakot sarkanās līnijas, izveidojušās vairākas jaunas ielas, kam nepieciešams piešķirt adreses. Līvciema ielai un Kazdangas ielai izveidojušies pagarinājumi, kam pašlaik nav oficiāla nosaukuma. Līdz ar Dienvidu tilta pašreizējo un perspektīvo izbūvi šai maģistrālei jāpiešķir agrāk paredzētais nosaukums - Jāņa Čakstes gatve. Savukārt pašreizējai Jāņa Čakstes gatvei jādod cits nosaukums.

Rīgas Vietvārdu un pilsētvides objektu nosaukumu komisija iesaka ielu jaunos nosaukumus saistīt ar tuvākā apkārtnē lietotiem vietvārdiem, īpaši izceļot vietējas nozīmes arhitektūras pieminekli Ēbelmuižu ar tās parka dižajiem ozoliem.

Deputāti atbalstīja komisijas iesniegtos priekšlikumus. Iecerēts jaunajām ielām piešķirt Dižozolu ielas un Svilpes ielas nosaukumu, par Jāņa Čakstes gatvi nosaukt ielu, kas sākas pie Dienvidu tilta un iet līdz Vienības gatvei, pašreizējo Jāņa Čakstes gatvi pārdēvēt par Ēbelmuižas ielu, piešķirt Kazdangas ielas nosaukumu šīs ielas pagarinājumiem no Sapņu ielas līdz Mālu ielai un no Ziepniekkalna ielas līdz Jāņa Čakstes gatvei, piešķirt Līvciema ielas nosaukumu šīs ielas pagarinājumam līdz Jāņa Čakstes gatvei.

"Ņemot vērā Jāņa Čakstes personību, ir atbalstāms priekšlikums piešķirt viņa vārdu nozīmīgai maģistrālei, kas no Zemgales - viņa dzimtās puses - ieved Rīgā. Tomēr iedzīvotājiem līdz galīgā Rīgas domes lēmuma pieņemšanai ir jādod laiks iepazīties ar Vietvārdu komisijas priekšlikumiem un izteikt savu viedokli par tiem," iepriekš sacīja Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs (SC).

Komentāri (73)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu