Vācu eksperts par maiju kalendāru: pasaules gala vēl nebūšot

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules gals, kā to daudzi paredzējuši saistībā ar maiju kalendāru, nākamgad tomēr neesot gaidāms. Tā secinājis vācu eksperts Svens Gronemejers, vēsta "The Local".

Tā kā nākamajā gadā beigas laika skaitīšana mistikas apvītajā maiju kalendārā, daudzi uzskata, ka nākamgad varētu iestāties pasaules gals jeb vismaz sākties katastrofu virkne, kas galu galā novestu pie pilnīgas iznīcības. Citi jomas zinātāji tikmēr uzskata, ka maiju kalendāra laika skaitīšanas beigas nozīmē simbolisku pasaules galu un jauna laikmeta iestāšanos.

Tomēr maiju kultūras pētnieks Svens Gronemejers paziņojis, ka atšifrējis uz kādas senas akmens tāfeles atrodamos maiju simbolus, un tajā esot vēstīts, ka 2012.gada decembrī gaidāms nevis pasaules gals, bet gan kāda maiju dieva atgriešanās.

Rakstos runā par nepieciešamību gatavoties

Gronemejers skaidro, ka viņa atšifrētā akmens plātne ir vairāk nekā 1000 gadus veca. Tur tiešām esot runāts par 2012.gadu un pasaulē gaidāmām pārmaiņām, tomēr līdz šim informācija esot nepareizi interpretēta. Maiju līderi ticējuši, ka līdz šim laikam jāsagatavojas dieva Bolon Yokte atkalatnākšanai 2012.gada 21.decembrī.

Bolon Yokte bija maiju dievs, kura aizbildniecībā bija radīšana un karš. Taču senajos maiju rakstos neesot runāts nekas par to, ka līdz ar šī dieva atgriešanos varētu notikt pasaules iznīcība.

Zinātnieki apvieno spēkus mīklas atminēšanai

Ņemot vērā augošo ažiotāžu pirms 2012.gada iestāšanās, vairāku pazīstamu arheologu un pētnieku grupa šonedēļ sapulcējusies Meksikas Chiapas reģionā, lai apvienotu spēkus un reizi par visām reizēm ieviestu skaidrību par to, ko tad īsti senie maiji 2012.gada beigās paredzējuši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu