Ščerbatihs: algu pelnījis neesmu, bet tāds ir likums (181)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jau rakstīts, ka Saeimas deputāts Viktors Ščerbatihs (ZZS), gatavojoties startam svarcelšanas čempionātam Korejā, darbu Saeimā apmeklēja reti, tomēr algu par "strādāšanu" saņēma pilnā apmērā, ieskaitot deputātam pienākošās papildu kompensācijas.

Saskaņā ar Saeimas mājas lapā publicēto informāciju oktobrī viņš deputāta amatā nopelnījis vairāk nekā 1700 latus (986 latus algā, 618 latus kompensācijās par dzīvojamo telpu īri, sakariem un transportu, kā arī 135 latus reprezentācijas izdevumiem).

Uz laikraksta "Latvijas Avīze" jautājumu, vai ir pelnījis saņemt deputāta algu arī par to laiku, kad nepiedalījās Saeimas darbā, Ščerbatihs noplātīja rokas: "Tā īsti jau neesmu pelnījis, bet ko padarīsi – tāds ir likums. Ja nepatīk, tad tas jāmaina." Arī no kompensācijām deputāts neesot atteicies, jo īres maksa par dzīvokli Rīgā viņam jāmaksā pat tad, ja to neizmanto, bet degvielu sanākot tērēt pat vairāk nekā kompensācijā.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli deputāti var saņemt algu arī par neapmeklētām sēdēm, ja kavējums ir attaisnots.

Komentāri (181)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu