Enerģijas taupīšanas risinājums: izaicinājums arhitektiem un būvniekiem (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas un visas pasaules ekonomiskās krīzes kontekstā enerģijas taupīšanas un ražošanas risinājumi kļuvuši par 21. gadsimta izaicinājumu ne tikai ekonomistiem, bet arī arhitektiem un būvniekiem, tā uzskata ēku norobežojošo konstrukciju līdera Eiropā, Vācijas kompānijas Schüco vadība.

"Arī plānojot ģimenes budžetu, aktuāls kļūst jautājums par energoresursu taupīšanu, tādēļ jāatrod efektīvs risinājums. Resursu dārdzība, nepietiekamība un apkārtējās vides piesārņojums ir tikai daži no nākotnes draudiem, kurus, domājot par rītdienu, katrs individuāli varam mainīt jau šodien, taupot un ražojot enerģiju," uzskata Schüco Latvija valdes loceklis Gatis Štēbelis.

Konferences galvenie referenti būs Dr. Vinfrīds Hoislers (Dr.Winfried Heusler), Schüco International KG vadošais inženieris un viceprezidents, Uve Brīls (Uwe Brühl), Schüco International KG produktu attīstītājs un Gerhards G. Feldmeiers (Gerhard G. Feldmeyer), Diseldorfas arhitektu biroja "Hentrich-Pentschnigg & Partner Architekten" pārstāvis.

NetworkDays 2008 konferencē aktualizētais enerģijas taupīšanas jautājums īpaši būtisks kļuvis kontekstā ar aktuālajiem statistikas datiem: turpmāko 200 gadu laikā enerģijas patēriņš pasaulē palielināsies 140 reizes. Schüco uzskata, ka šādos apstākļos ēkas būs viens no lielākajiem energoresursu taupīšanas potenciāliem, jo jau projekta sākuma stadijā iespējams risināt enerģijas taupīšanas jautājumu. Ēkas, kuras patērē mazāku enerģijas daudzumu vai pašas spēj radīt enerģiju, sniegs ievērojamu ieguldījumu enerģijas patēriņa samazināšanā, zemāku energoresursu cenu veidošanā un klimata pārmaiņu novēršanā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu