Vairākās pilsētās atsavina daudz šaujamieroču un spridzināšanas ietaišu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Veicot operatīvos un izmeklēšanas pasākumus saistībā ar nelikumīgu šaujamieroču, munīcijas un sprādzienbīstamu priekšmetu apriti, Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (KIP) darbinieki vairākās Latvijas pilsētās aizturējuši desmit personas. pie šīm personām atrasta dažādu veidu munīcija, šaujamieroči, sprāgstvielas un spridzināšanas ietaises.

Viņš norādīja, ka KIP darbinieki, strādājot ar operatīvo informāciju saistībā ar iespējamu nelikumīgu šaujamieroču, munīcijas un sprādzienbīstamu priekšmetu apriti, gada sākumā sāka izmeklēšanu vairākos kriminālprocesos.

Izmeklētāji noskaidroja, ka Latvijas teritorijā darbojas vairākas personu grupas, kas iegādājas, glabā un realizē ieročus citām personām.

Daļa no šīm personām un personu grupām bijušas savstarpēji pazīstamas, un ieroču nelikumīga tirdzniecība bija šo personu peļņas gūšanas veids.

Tika noskaidrots, ka aizdomās turētās personas ieročus, munīciju un sprādzienbīstamus priekšmetus iegādājās no citām personām vai izraka tos 1. un 2.pasaules kara kauju vietās. Pamatojoties uz izmeklēšanā iegūto informāciju, KIP darbinieki Rīgā, Tukuma, Kandavas un Bauskas novadā, kā arī Latgales teritorijā veica vairākas kratīšanas pie kopumā desmit personām.

Kratīšanu laikā izņemts ievērojams ieroču arsenāls - 48 karabīnes, 23 pistoles, astoņi gludstobra šaujamieroči, 43 rokas granātas, 62 spridzināšanas ietaises, desmit automātiskie šaujamieroči, triecienšautene, ložmetējs, kā arī 8845 gabali dažāda veida šaujamieroču munīcijas, 38 šaujamieroču būtiskas sastāvdaļas un divi kilogrami sprāgstvielu.

Minētie ieroči, munīcija un sprāgstvielas tika glabātas gan šo personu mājās, gan speciāli izveidotos slēpņos.

Saistībā ar notikušo Valsts policija šobrīd turpina izmeklēšanu piecos kriminālprocesos.

Pret aizdomās turētajiem, daļa no kuriem jau iepriekš nonākusi policijas redzeslokā par līdzīgiem noziegumiem, sākti kriminālprocesi

par šaujamieroču, šaujamieroču būtisko sastāvdaļu, munīcijas, lielas enerģijas pneimatisko ieroču, sprāgstvielu vai spridzināšanas ietaišu nelikumīgu iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu un realizēšanu.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu