Putins ierodas Irānā (12)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien ieradās Irānā, par spīti ziņām, ka pašnāvnieki-spridzinātāji gatavo atentātu pret viņu. Putinu Teherānas Mehrabadas lidostā sagaidīja Irānas ārlietu ministrs Manučehrs Motaki.

Putins Irānā ieradies uz Kaspijas jūras valstu sanāksmi, taču viņam paredzētas arī divpusējas sarunas ar Irānas prezidentu Mahmudu Ahmadinedžadu, lai apspriestos par Irānas kodolprogrammu.

Putins ir pirmais Krievijas vadītājs, kas apmeklēs Irānu kopš padomju diktatora Josifa Staļina vizītes 1943.gadā.

Krievijas aģentūra "Interfax" svētdienas vakarā ziņoja, ka Krievijas specdienesti informējuši Valsts prezidentu Vladimiru Putinu par iespējamu atentāta plānu pret viņu šonedēļ paredzētās vizītes Irānā laikā.

Specdienesti informējuši Putinu par pašnāvnieku un nolaupītāju veiktām apmācībām, lai nogalinātu vai nolaupītu Putinu. Šāda informācija saņemta no vairākiem uzticamiem avotiem ārpus Krievijas, vēsta "Interfax".

Irāna noraidīja šīs ziņas kā nepamatotas un apsūdzēja "tās ienaidniekus" centienos sagraut Krievijas un Irānas labās attiecības.

Putina apņemšanās doties uz Irānu, par spīti draudiem, Krievijas medijos atspoguļota kā iespaidīga varonība.

"Es nezinu, vai tā ir taisnība vai ne, bet ierašanās Irānā liek viņam izskatīties kā varonim. Viņš izskatās kā Žans Klods van Damme vai Stīvens Sīgals - tā ir drāma," sacīja žurnālists Sergejs Dorenko.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu