Kanālā uz Ķīšezeru noplūduši naftas produkti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kanālā uz Ķīšezeru pie Mežaparka konstatēta naftas produktu noplūde, apstiprināja Valsts vides dienesta (VVD) reģionālās Vides pārvaldes direktore Inta Hahele.

VVD inspektori ir devušies uz notikuma vietu, lai noskaidrotu noplūdes cēloņus un piesārņojuma izcelsmi. Piesārņojuma ierobežošanai lūgta arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) palīdzība.

Kā pastāstīja VUGD operatīvais dežurants Juris Siņicins, ugunsdzēsēji ir saņēmuši informāciju par iespējamu naftas produktu noplūdi kanālā pie Ezermalas ielas. Dienesta darbinieki patlaban ar bonām ir norobežojuši piesārņojuma tālāko izplatību.

Kā norādīja Siņicins, piesārņojuma plankums uz ūdens virsmas nepārsniedz 150 kvadrātmetru platību un tas nav ieplūdis Ķīšezerā.

Atbildīgo dienestu darbinieki izsaka minējumus, ka kanālā nonākušais naftas produkts varētu būt dīzeļdegviela, kas ar notekūdeņiem ieplūdusi, piemēram, no kādas tuvējas autostāvvietas vai garāžām, taču patiesie piesārņojuma cēloņi vēl nav noskaidroti.

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane aģentūrai LETA norādīja, ka plankumu ūdenī minētajā apkārtnē, veicot reidu, RPP Ūdens satiksmes kontroles grupas darbinieki pamanījuši vakar. Par to viņi nekavējoties informējuši atbildīgos vides speciālistus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu