Mazajai Danai vajadzīga palīdzība! (71)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Ventspilniecei Danai ir trīs gadiņi. Tāpat kā citi šā vecuma bērni, arī viņa ļoti vēlētos staigāt, skriet un dauzīties. Diemžēl meitenītei tas nav iespējams, jo reti sastopama slimība neļauj viņai pat rāpot. Danai ir cerības, bet to piepildīšanai vajadzīgi pieci tūkstoši latu. Tā kā Danas vecākiem šādas naudas nav, viņi lūdz citu cilvēku palīdzību. Varbūt Tev ir tāda iespēja?

Pievienota informācija par jau saziedoto naudas summu

Danas mamma Kristīne Kadeka portālam TVNET stāsta, ka mazā Dana slimo ar reti sastopamu ģenētisku slimību - spinālo muskuļu atrofiju, kuras galvenais simptoms ir muskuļu vājums, kas Danas gadījumā izpaužas kā nespēja rāpot un staigāt.

"Kaut arī Dana slimo ar ļoti smagu slimību, viņa ir intelektuāli gudra un attīstīta.

Meitene par visu vairāk vēlas skriet pati savām kājiņām.

Esam jau izgājuši neskaitāmas rehabilitācijas, un Danas kājiņas kļūst aizvien stiprākas, taču mazajai ir nepieciešams izgatavot speciālu ortožu sistēmu kopā ar trenažieri, kas ļautu Danai pašai stāvēt un staigāt, un trenēt muskuļus un to spēku, uzlabot muskuļu tonusu un vestibulāro aparātu, kā arī līdzsvaru.

Vajadzīgi 5000 latu

Šādu ortožu sistēmu Latvijā var izgatavot pie profesora Eugēnija Dukendjieva ”Atipisko ortožu protezēšanas laboratorijā”, šāda sistēma kopā izmaksā 5000 Ls, mūsu ģimenei tādas naudas nav, jo pārsvarā visus rehabilitācijas izdevumus sedzām paši, tādēļ mums nepieciešama palīdzība un atbalsts," mamma lūdz.

Foto: no personīgā arhīva

Dzīvo sanatorijās

Danas mamma stāsta, ka meitiņas ārstēšanā izmēģinātas dažādas metodes - būts gan Krimā pie delfīniem, gan Lietuvā pie speciālistiem. Tāpat izmantoti Latvijas rehabilitācijas centri Vaivaros un Līgatnē.

Arī pagājušo nedēļu Kristīne kopā ar meitiņu pavadīja Līgatnē, dodoties uz dažādām procedūrām, piemēram, pērļu vannām, vingrošanu.

Visu laiku dzīvojamies pa sanatorijām

Lai mazliet atpūstos, Kristīne kopā ar Danu pirms Ziemassvētkiem nolēmušas doties uz Īriju, kur naudu ģimenes iztikai un Danas veselības nodarbībām pelna Kristīnes vīrs - Danas tētis.

Pie raksta resursiem varat izlasīt Latvijas bioniķu, protēzistu-ortozistu un tehnisko ortopēdu asociācijas rekomendāciju. "Neviens jau 100% nevar pateikt, ka Dana pēc tam varēs sākt staigāt, taču tas stiprinās viņas muskuļus," mamma skaidro atbalsta nepieciešamību.

Foto: no personīgā arhīva

Kristīnes Kadekas tālruņa numurs ir 29649709.

Ziedojumus var ieskaitīt:

Swedbank bankā Danas atbalsta kontā
Kristīnei Kadekai (Danas Kadekas ārstēšanai un rehabilitācijai)
Konta numurs LV47HABA0551021947167
Personas kods 210883-11658

Latvijas Bērnu fondā SEB bankā ar norādi Danas Kadekas ārstēšanai un rehabilitācijai.
Konta numurs LV42UNLA0002000707402
Reģistrācijas numurs LV40008018725

Saziedoti jau 2500 lati

Tā kā vairāki TVNET lasītāji interesējās, cik daudz naudas Danai jau saziedots un vai palīdzība vēl nepieciešama, tad portāls 7.decembra vakarā sazinājās ar Danas mammu Kristīni un viņa pastāstīja, ka meitenītes svarīgajai vajadzībai jau saziedoti aptuveni 4200 latu.

Paldies visiem ziedotājiem!

Lūdzu, turpināsim palīdzēt Danai, lai varētu piepildīties viņas vēlme staigāt!

Komentāri (71)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu