Electrolux iegūst divas Zaļā dizaina balvas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vairāk nekā 100 uzņēmumu konkurencē Electrolux saņēmis divas Green Good Design balvas: par risinājumu dzeramā ūdens attīrīšanai – Electrolux 4Springs, un sadarbībā ar Itālijas Pasaules Dabas fondu (WWF Italia) īstenoto iniciatīvu Pandas kluba projekts bērniem, kas veicina vides problēmu apzināšanos mājsaimniecībā bērnu un jauniešu vidū.

4Springs krāns ir Electrolux ilgstspējīga atbilde uz nevajadzīgu pudelēs pildītā ūdens patēriņu un tā pārvadāšanu lielos attālumos, kā rezultātā, ražojot PET pudeles un transportējot tās viscaur Eiropai, tiek radīta vismaz 200 000 tonnu CO2 emisija. Electrolux 4Springs krāns sagatavo mikrofiltrētu, dzesētu un gāzētu dzeramo ūdeni, samazinot baktēriju daudzumu un attīrot to no piejaukumiem un hlora. 4Springs lietotājam ir iespējams izvēlēties gan ūdens temperatūru, gan gāzēšanas pakāpi tajā, tādējādi mazinot nepieciešamību iegādāties dzeramo ūdeni pudelēs.

Otrā balvu ieguvusī iniciatīva, Pandas kluba projekts ir Electrolux un Itālijas Pasaules Dabas fonda sadarbībā tapusi programma par ilgtspējību bērniem un jauniešiem. Pandas kluba projekta ietvaros skolēni piedalījās valsts mēroga zīmējumu konkursā, kura rezultātā tapa Electrolux atbalstīta rokasgrāmata par efektīvu elektropreču lietošanu Ecoguida. Šajā rokasgrāmatā tika ievietoti Pandas kluba uzvarētāju zīmējumi, un vairāk nekā 80 000 tās eksemplāru tika izplatīti patērētājiem.

„Uzņēmuma ilgtspējību ir svarīgi apliecināt gan ražojot produktus, kas risina aktuālas sociālās un ar apkārtējo vidi saistītās problēmas, gan arī dibinot un nostiprinot ilgtermiņa sadarbību ar tādām organizācijām kā Itālijas Pasaules Dabas fonds,” skaidro Mišela Difidenti (Michela Diffidenti), Electrolux un Itālijas Pasaules Dabas fonda sadarbības projekta vadītāja.

Green Good Design balvu sēriju ieviesa Čikāgas Atēneuma arhitektūras un dizaina muzejs (Chicago Athenaeum Museum of Architecture) un Eiropas Arhitektūras centrs (Design and the European Centre for Architecture). Zaļā dizaina balva uzsver ilgtspējīga dizaina nozīmi un izceļ šajā jomā vadošos uzņēmumus. Sīvā konkurencē Electrolux sacentās ar vairāk nekā simts citu uzņēmumu pieteikumiem no 40 pasaules valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu