Augu cigaretes atzīs par tabakas izstrādājumiem pielīdzināmu produktu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augu cigaretes tiks atzītas par tabakas izstrādājumiem pielīdzināmu produktu. To paredz Veselības ministrijas (VM) izstrādātie priekšlikumi grozījumiem likumā "Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu", kas šodien izsludināti valsts sekretāru sanāksmē.

Speciālisti pauž viedokli, ka, smēķējot augu cigaretes, tāpat pastāv atkarības risks. Lai arī augu cigaretes nesatur tabaku, to smēķēšana nemazina psiholoģisko atkarību no procesa. Tādējādi cilvēks tiek maldināts par smēķēšanas atmešanu, jo psiholoģiskā atkarība netiek mazināta, informēja VM Komunikācijas departamentā.

Turklāat, izvērtējot augu cigarešu sastāvdaļas, secināts, ka, tās smēķējot, iespējama ne tikai farmakoloģiska, bet arī toksiska iedarbība. Ir zināms, ka dūmi, kas rodas augu un papīra sadegšanas rezultātā, satur kancerogēnas vielas.

Pieejamā informācija par augu cigarešu smēķēšanas ietekmi uz veselību nerada skaidrību, kādi ķīmiski savienojumi veidojas, sadegot to sastāvdaļām un kā tie ietekmē cilvēka organismu, norādīja VM.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu