Maltas valdība iztur «Panamas dokumentu» dēļ rosināto uzticības balsojumu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maltas valdība pirmdien izturējusi uzticības balsojumu, kas tika ierosināts pēc divu valdības locekļu vārdu parādīšanās «Panamas dokumentos».

Pēc 13 stundu ilgām debatēm, kurās vārdu lūdza 50 no 69 parlamenta locekļiem, opozīcijas aicinājums izteikt neuzticību valdībai tika noraidīts ar 38 balsīm pret 31.

Maltas premjerministrs Džozefs Muskats pēc balsojuma tviterī paziņoja, ka rezultāts ir pārliecinošs un dod valdībai enerģiju turpināt smagi strādāt un sasniegt rezultātus.

Opozīcijas līderis Simons Busutils savukārt paziņoja, ka valdība atrodas krīzes stāvoklī un ir korumpēta.

No Panamas juridiskās firmas «Mossack Fonseca» nopludinātajos dokumentos minēts enerģētikas ministrs Konrāds Mici un kancelejas vadītājs Kīts Skembri.

Dokumenti liecina, ka Mici un Skembri 2015.gadā izveidojuši divus ārzonas trasta fondus Jaunzēlandē, kas bijuši saistīti ar slepeniem Dubaijas bankas kontiem un diviem Panamas uzņēmumiem, ko abi politiķi izveidoja ar «Mossack Fonseca» starpniecību.

Viņi nolieguši, ka būtu rīkojušies pretlikumīgi, un atteikušies atkāpties.

Muskats paziņojis, ka nogaidīs izmeklēšanas rezultātus un tikai tad pieņems kādu lēmumu par abiem valdības locekļiem.

Lielākā daļa ārzonas kontu un uzņēmumu ir legāli, bet to necaurredzamā struktūra nereti tiek izmantota, lai noslēptu negodīgos ceļos iegūtas vai politiski neērtas bagātības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu