Jaunie deputāti sāk iesniegt deklarācijas (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

10.Saeimas deputāti, kuriem līdz šim nav bijis piešķirts valsts amatpersonas statuss, sākuši iesniegt savas valsts amatpersonas deklarācijas, kas iesniedzamas, stājoties amatā, uzzinājām Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Līdz šim deklarācijas iesnieguši trīs jaunievēlētie Saeimas deputāti, un kā pirmais deklarāciju, stājoties amatā, iesniedzis Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK), otrais deklarāciju iesniedzis Kārlis Seržants (ZZS), bet trešais bijis Dmitrijs Rodionovs (SC).

Kopumā šāda veida deklarācijas VID jāiesniedz 30 Saeimas deputātiem, jo pārējie parlamentārieši jau iepriekš bijuši valsts amatpersonas statusā.

Deklarāciju iesniegšanas termiņš visiem deputātiem ir 2.decembris, izņemot deputātu Uģi Rotbergu ("Vienotība"), kuram deklarācijas iesniegšanas termiņš ir 17.decembris, jo viņš par deputātu kļuva pēc tam, kad deputāta mandātu nolika viņa partijas biedrene, iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

VID Publiskojamo datu bāzē pieejamā Bērziņa valsts amatpersonas deklarācija, kas iesniegta, stājoties amatā, liecina, ka viņam dažādās kredītiestādēs dažādās valūtās uzkrāts ap 284 880 latiem, viņš izsniedzis trīs aizdevumus - 34 787 latus, 38 743 ASV dolārus (20 340 latus) un 84 790 eiro (59 590 latus).

Deputāta īpašumā ir zeme Preiļu novadā, zeme un ēka Talsu novadā, kā arī ēka Ādažu novadā.

Viņam pieder 2006.gadā ražota automašīna "Mitsubishi Pajero", savukārt kā valdījums deklarēta 2000.gadā ražota piekabe "Tiki Treiler C300L".

Bērziņš deklarējis dalību biedrībā "Vecais ratiņš", 2000 latus vērtas kapitāla daļas SIA "Firma "Domīnija"", 41 390 AS "Strēlnieku nams" akcijas 41390 latu vērtībā, kā arī 13 600 latus vērtas SIA "Tenisa centrs "Ādaži'" kapitāla daļas.

Deklarēti valdes locekļa amati apvienībā "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK un nacionālajā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK.

Seržanta VID Publiskojamo datu bāzē pieejamā stājoties amatā iesniegtā deklarācija liecina, ka viņa īpašumā ir privatizēts dzīvoklis, kā arī viņš deklarējis Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sekretāra amatu, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sekretāra amatu, kā arī AS "Latvijas Neatkarīgā televīzija" raidījumu autora amatu.

Savukārt parlamentārieša Rodionova valsts amatpersonas deklarācija liecina, ka viņš skaidrā naudā uzkrājis 500 latus, viņa lietošanā ir 2008.gadā ražota automašīna "Seat Leon" un lietošanā ir dzīvoklis Rīgā.

Rodionovs deklarējis Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas locekļa amatu, kā arī amatus Saeimas Saimnieciskajā komisijā un Sporta apakškomisijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu