Spridzinātājs uzspridzinājies pats

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jūlijā Jelgavas novada Valgundē uz autoceļa Kalnciems – Kūdra atrastais bojāgājušais bijis kāds vīrietis, kurš gatavojis bruņotu uzbrukumu inkasācijas automašīnai, bet, neprofesionāli uzstādot spridzināšanas ietaisi uz ceļa, uzspridzinājies pats, izmeklēšanā noskaidrojusi Valsts policija (VP).

«Zemgales Ziņas» rakstīja, ka 10. jūlijā Valgundē uz ceļa Kalnciems – Kūdra tika atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm, kā arī gar ceļa malu izmētāti ieroči. Tūlīt pēc tam nepilnu desmit kilometru attālumā no vīrieša līķa tika atrasta sadedzināta automašīna «Audi 80 Avant», kas iepriekš bija nozagta Bauskas apkārtnē.

VP Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena informējusi, ka, veicot izmeklēšanu, noskaidrots – atrastais vīrietis (dzimis 1971. gadā) ar saviem līdzdalībniekiem gatavoja bruņotu laupīšanas uzbrukumu inkasācijas automašīnai. Pēc tam, kad spridzināšanas ietaises licējs pats uzspridzinājās, līdzdalībnieki aizdedzinājuši nozagto automašīnu un no notikuma vietas aizbēguši.

Operatīvās meklēšanas pasākumu laikā 26. septembrī policija aizturēja vienu no bojāgājušā spridzinātāja līdzdalībniekiem – 1985. gadā dzimušu vīrieti. Savukārt 27. oktobrī, iesaistot pretterorisma vienības «Omega» darbiniekus, tika aizturēti vēl divi nozieguma līdzdalībnieki – 1970. gadā dzimuši vīrieši, no kuriem viens ir Krievijas pilsonis, kas Latvijā uzturas nelegāli. Visiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu