Ierēdņi atvaļinājuma laikā vairo rindas (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daugavpils izglītības pārvaldē no šī gada janvāra ir ieviesta jauna sistēma, lai vecāki, nestāvot rindās, varētu reģistrēt savu bērnu pirmsskolas izglītības iestādē. Informāciju par bērnu uzreiz pēc piedzimšanas ievada datu bāzē, mazulis tiek reģistrēts, tādējādi taupot vecāku laiku un atbrīvojot viņus no staigāšanas pie bērnudārza vadītāja, lai izlūgtos vietu savam bērnam.

Taču šķietami vienkāršā un ērtā sistēma darbojas pēc principa "gribējām, kā labāk, bet iznāca, kā vienmēr". Piemēram, vakar, lai reģistrētu bērnu bērnudārzā, vecākiem bija jāizstāv milzīga rinda. Daudzi bija atnākuši ar zīdaiņiem, jo nav kam viņus pieskatīt. Laiks bija karsts, tāpēc procedūra izvērtās vēl mokošāka.

Izglītības pārvaldē šo nejēdzību izskaidroja tā, ka iestādes darbinieki bijuši atvaļinājumā, tāpēc darbs stāvējis uz vietas. Tik tiešām – kadri izšķir visu!

Jāatzīmē, ka vietu trūkums bērnudārzos kļūst aizvien aktuālāks. Daugavpils dome jau nākamā gada pavasarī pie 10. vidusskolas plāno atvērt bērnudārzu ar 80 vietām. Rit darbs pie trim objektiem, kuri varēs uzņemt bērnus. Galvenokārt tie ir kādreizējie bērnudārzi, kuri būs jāatjauno.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu