Kundziņsalā konstatēts nelegāls pieslēgums naftas produktu vadam (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

SIA "Man-Tess" Rīgas brīvostas teritorijā aviācijas degviela, iespējams, noplūdusi no nelegāla pieslēguma naftas produktu vadam, informēja Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes piesārņojuma kontroles daļas vadītāja Silvija Ogle.

Viņa informēja, ka "Man-Tess" ar ekskavatoru, norokot piesārņoto grunti, pamanījuši, ka degvielas noplūde notikusi no nelegāla pieslēguma naftas produktu vadam. Šodien notikuma vietā strādāja arī policija un ir uzsākts kriminālprocess par nelegālu pieslēgumu naftas produktu vadam.

Ogle stāstīja, ka noplūdusī aviācijas degviela ir ierobežota ar bonām 15 kvadrātmetru laukumā un piesārņotā grunts tiek norakta. Valsts vides dienesta (VVD) inspektors notikuma vietā nav redzējis, ka no naftas noplūdes būtu cietuši putni.

Vides ministrijas Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes (JIŪP) direktora vietnieks Felikss Klagišs stāstīja, ka jau šī gada 10.jūnijā "Man-Tess" teritorijā noplūda 0,6 kubikmetri naftas produktu no attīrīšanas iekārtām, kas pa lietus kanalizāciju ieplūda Daugavā, radot vides piesārņojumu.

"Par šo gadījumu šodien tika noformēts administratīvo pārkāpumu protokols, kuru nosūtījām VVD, kas pieņems lēmumu par soda piemērošanu. Par pagājušās nedēļas nogalē konstatēto naftas noplūdi arī ir uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība, kura ir ļoti apjomīga, tāpēc tik drīz rezultāts nebūs," sacīja Klagišs.

Viņš arī uzsvēra, ka uzņēmums nekādā gadījumā nedrīkst pieļaut situāciju, ka "Man-Tess" degviela, viņu teritorijā nonāk ostas akvatorijā un rada draudus videi.

Jau ziņots, ka pagājušās nedēļas nogalē "Man-Tess" Rīgas brīvostas teritorijā noplūdušas aptuveni četras tonnas aviācijas degvielas. Notikuma vietā bijuši gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), gan Valsts vides dienesta pārstāvji.

VUGD 26.jūlijā aplūkojis negadījuma vietu, taču SIA "Man-Tess" atteicies no VUGD pakalpojumiem un paši esot izvietojuši bonas ap notikuma vietu.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu