RSF: Kopš 2013.gada satraucoši samazinās preses brīvība

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaulē kopš 2013.gada novērojama «dziļa un satraucoša cieņas mazināšanās pret preses brīvību», trešdien paziņoja starptautiskā preses un vārda brīvības organizācija «Reportieri bez robežām» (RSF).

Organizācija gatavojas nākamnedēļ publicēt savu ikgadējo ziņojumu un par vārda brīvības ierobežojumiem apsūdzēja represīvas valdības tādās valstīs kā Turcija un Ēģipte un likumīgās kārtības sabrukumu tādās valstīs kā Lībija un Burundi.

Arvien vairāk tiek apdraudēta arī neatkarīga ziņu pasniegšana, brīdina RSF.

«Neatkarīgas ziņu pasniegšanas izdzīvošana kļūst arvien grūtāka gan valsts, gan privātajos medijos preses brīvībai naidīgu ideoloģiju, it īpaši reliģisko ideoloģiju draudu dēļ, kā arī milzīgu propagandas mašīnu dēļ,» norāda RSF. «Visā pasaulē oligarhi uzpērk medijus un izdara spiedienu, kas savienojas ar valdību jau izdarīto spiedienu.»

Situācija ir pasliktinājusies visos kontinentos, bet it īpaši Amerikā, galvenokārt sakarā ar fiziskiem uzbrukumiem žurnālistiem un slepkavībām Meksikā un Centrālamerikā.

Taču preses brīvība pasliktinājusies arī Eiropā un Balkānos «ekstrēmistu kustību un ultrakonservatīvu valdību augošās ietekmes dēļ».

RSF savu ikgadējo preses brīvības reitingu par 180 valstīm publicēs 20.aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu