Ovācijas Vivjenai Vestvudai Berlīnē video (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viņa ir vienīgā visā plašajā modes pasaulē, kuras skatēs aplausi skan jau pirms skate ir sākusies. Viņas jaunākās 2009. gada pavasara/ vasaras Anglomania līnijas kolekcijas skate Berlīnes modes nedēļā , protams, nebija nekāds izņēmums.

Aplausi pirms skates sākuma un ovācijas ar piecelšanos kājās šova noslēgumā. Šī noslēpumainā persona un arī šīs priekpilnās tērpu kolekcijas autore ir Vivienne Westwood. Smaidošas modeles, rotaļīgā vieglumā darināts tērpu dizains , jau četru Berlīnes modes nedēļas dienu nogurdinātajiem modes lūkotājiem bija kā jautrs fināla akords šai modes simfonijā.:) Runā Christopher Di Pietro, sales director and so-designer of this spring/summer 2009 collection : "Mēs esam paveikuši lielu darbu un šis bija lielisks šovs. Daudziem mode ir tikai liels bizness. Mēs gribējām atgādināt par prieka un laimes esamību, tērps ir tikai viena no prieka izpausmēm un laimes sastāvdaļām, ko cilvēki varbūt ir piemirsuši. Kam gan nepatīk jaukas, smaidošas meitenes brīnišķīgos tērpos." Sajūsma skates nobeigumā un slavējošas atsauksmes presē par jauno “Anglomania” līnijas kolekciju, kas savu apveidu ieguvusi Vestvudai iedvesmojoties Senās Grieķijas kultūrā. Tas spilgti parādās drapētajās zīda un smalkas trikotāžas kleitās kuru siluets atgādina kolonnas. Krāsu paletē visu veidu pelēkais ar fuksiju rozā akcentiem. Runā Christopher Di Pietro : „Mums bija dīvaina sajūta, jo VW skatījās šovu skatītāju rindās. Varēja redzēt, ka viņai tas patika. Viņa ir ieguldījusi lielu darbu, viņas daudzās idejas pārradījām daudzos jaunos veidos. Mēs (viņi ir 2 dizaineri) arī daudz ko darījām, bet tomēr Viņa ir tā kura ir jāapsveic ar šīs izdevušās izrādes panākumiem.” Par pašu lielo mākslinieci: savulaik pankroka aizsācējus apģērbusī britu modes karaliene vienmēr ir provocējusi un fascinējusi pasauli ar saviem modes garadarbiem. Neizsīkstošais radošais gars joprojām viņai nodrošina vietu pasaulē visvairāk apspriesto slavenību pulkā. Par viņas privāto dzīvi plašāka publika zina tikai to ko tai ļauj zināt pati Vestvuda. Tikai 30 gadu vecumā Vivjena Westuvuda pēkšņi pievēršas modei, un sava jaunā drauga grupas Sex Pistols līdera Malkolma Maklarena iedvesmota, atver veikalu Londonas Kingsroudā. Šis veikals ir tirgojis visu iespējamo, atspoguļojot Vivjenas un Malkolma daudzveidīgās intereses. Tautā saukts gan par Let it Rock gan arī Too Fast to Live, Too Young to Die, tas ir bijis pat Sex šops, bet, protams, - tas ir palīdzējis Vestvudai kļūt par Vestvudu. Malkolms Maklarens, Vestuvdas liktenīgais vīrietis, centrālā figūra Britu pankrokā, pēc Vestuvdas pašas vārdiem, kļuva arī par viņas skolotāju. Šī pāra 13 kopdzīves gadi vainagojās ar jauna nebijuša modes virziena izveidošanos. Slavenajā veikalā, kas nu jau ilgāku laiku saglabā nosaukumu Sex, , starp citu, savulaik grupas Sex Pistols dalībnieki pirmo reizi noklausījās sava solista Džonija Rotena brīnišķīgajā balsī. To varēsim dzirdēt arī š.g. augusta 20 datumā tepat Rīgā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu